AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi gençlerin sorularını yanıtladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkım yaratan depremlerde ailesiyle birlikte enkaz altında kalan öğrenci, Erdoğan'a "Deprem sürecinde Hatay Kırkhan’daydım. Ailemle birlikte enkaz altındaydık babamı kaybettik. Depremde çadır satan, huzur hakkı gibi sebeplerle Kızılay Genel Müdür çok fazla gündeme geldi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi" diyerek Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a ilişkin bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.

Cezaevinde bol miktarda gazeteci yok

Cezaevinde bulunan gazetecilerle ilgili soruyu da yanıtlayan Erdoğan, "Cezaevlerinde iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci, basın mensubu yok. Bunlar yalan. Bu iddialarda bulunanlara söylüyoruz, verin bu isimleri bize, kimmiş öğrenelim. Adalet Bakanıma da zaman zaman söyledim bu iddiaları araştır diye, bunlar hep yalan. Ben fikir suçundan içeriye girmiş bir başkanım, 4 ay 10 gün cezaevinde yattım. Ben belediye başkanıyken bir milli eğitim bakanlığının kitabındaki şiiri okudum diye. Ben kimseyi vurmadım, öldürmedim, Selo'nun yaptığını yapmadım. Bu şiir Ziya Gökalp'e ait bir şiirdi. Hani cezaevinde nerede bir basın mensubu varsa bilelim. Bunların birçoğu affedersiniz hırsızlık, silah kaçakçılığı gibi suçlardan içeridedir ve bunların gazetecilikle bir ilgisi yoktur." dedi.

Özlem ÇİMEN DURMAZ

Editör/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Özlem Çimen Durmaz