Hükümet Ocak ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25, en düşük emekli maaşı alanlara yalnızca yüzde 33.34 oranında zam verdi. En düşük emekli aylığı ile hayatını sürdürmek zorunda olan vatandaşlar, duruma büyük tepki gösteriyor. Bunu sandığa yansıtacaklarını ifade ettikleri için AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son seçim mitinginde seyyanen zam kararını duyurmasını bekliyordu.

Seyyanen zam açıklandı mı?

Öte yandan anketlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önde olması nedeniyle, seçimlere emeklilerin öfkesi altında girmek istemediği için Erdoğan'ın bu mitingde 'seyyanen zam' müjdesi vereceğine yönelik beklentiler, miting sonrasında tamamen ortadan kalkmış oldu. Erdoğan dünkü Ankara mitinginde olduğu gibi bugün de İstanbul mitinginde beklenen açıklamayı yapmadı.

Mitingde hayal kırıklığı yaşayan sadece emekli değildi!

AKP'nin "Yeniden Büyük İstanbul" adıyla düzenlediği mitingine katılımcı sayısı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklediğinden az oldu. Erdoğan mitingdeki konuşmasında “Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık. Bugün ise 650 bin kişi…” dedi. Bu sözler sosyal medyada "Erdoğan'ın hayal kırıklığı" olarak yorumlandı. CHP’li Tanal “İstanbul halkı sizi defterden sildi” yorumunda bulundu.

"İstanbul halkı sizi defterden sildi"

Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyada da gündem oldu. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Erdoğan, İstanbul mitingine katılım oranıyla ilgili hayal kırıklığını gizlemedi. Sitemkâr konuşan Erdoğan, “Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık. Bugün ise 650 bin kişi…’ İstanbul halkı, sizi defterden sildi. Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ta yine zafere ulaşacak” paylaşımında bulundu.

Editör: Esra Seyirden