Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türkiye’nin bir dizi ilinde düzenlediği “Yeni Bir Cumhuriyet” başlıklı toplantılarına devam ediyor. Bu toplantıların İzmir etkinliğini, 29 Ocak Pazar günü saat 16.00’da Alsancak’ta bulunan İzmir Mimarlar Merkezi’nde gerçekleştirecek.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlikte, 28-29 Ocak 1921 tarihinde Karadeniz’de katledilen Mustafa Suphiler ve 15’ler anılacak. ’Oylar Sosyalizme Oylar Orak Çekice’ denilerek çağrıda bulunulan etkinlikte TKH’nin  seçim siyaseti ve İzmir milletvekili adayları ilan edilecek.

29 Ocak'taki buluşmaya çağrı yapan TKH İzmir İl başkanı Deniz Tütmez, "Bundan 102 yıl önce katledilen 15'lerin sosyalist iktidar arayışı sürüyor, 15'lerin temsil ettiği iradeyle bugünün görevlerine hazırız" diye konuştu.

Partinin kurucu kadrolarının katledildiği günde yan yana gelmenin öneminden bahseden Tütmez sözlerine şöyle devam etti:

“102 yıldır mücadelemizin ne olursa olsun sürdüğünü göstereceğimiz tarihsel bir öneme sahip bugün. Elbette asıl olarak da bugün sosyalizm mücadelesini yükseltme iradesini temsil ediyor."

Tütmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün AKP'nin karanlığına, diktatörlüğüne karşı mücadele halkın, emekçilerin en önemli gündemi halinde. Tıpkı 102 yıl  önce olduğu gibi, memlekette emperyalist saldırganlığa karşı kavgada sosyalist bir alternatifi güçlendirmek için mücadeleye nasıl atıldıysak bugün de geri  durmayacağız. Seçimler tüm kavganın kitlendiği bir süreç. AKP'yi göndereceğiz. Bu memleketteki 20 yıllık tahribatın, düşmanlığın hesabını soracağız. Ancak AKP'nin kurduğu bu gerici, halk düşmanı rejimin restorasyonunu hedefleyen sahte umutlara karşı da emekçileri elbette alternatifsiz bırakmayacağız. Sağa karşı sağcılık yarıştırılan bu seçim denkleminden emekçilerin cephesine hiçbir kazanım yazılmaz.”

ORAK ÇEKİÇ SEÇİM PUSULASINDA

Orak çekiçin seçim pusulasında yer alacağını dile getiren Tütmez sözlerine şöyle devam etti:

“Bu tabloya karşı Orak Çekiç seçim pusulasında yerini alacak. Bu etkinlikte aynı zamanda İzmir'de partimizin seçim çalışmalarını başlattığı gün olacak. Seçimler bir süreç ama memleketin yapısal sorunları ne olursa olsun devam edecek. Bu yüzden asıl olarak tümüyle çürümüş, tüm pislikleri etrafa saçılan bu çete düzenine karşı yeni bir cumhuriyet mücadelesini seçimlerin de ötesine işaret eden bir yerden büyüteceğiz."

EMEĞİN, LAİKLİĞİN, KAMUCULUĞUN SESİ İZMİR’DE YÜKSELECEK

"29 Ocak'ta İzmir'de güçlü bir iradeyi açığa çıkartalım" diyen Tütmez tüm İzmir halkını buluşmaya çağırarak bu iradeyi büyütmeye davet etti. Tütmez, "Yeni bir cumhuriyet programımızla, emeğin, laikliğin, kamuculuğun sesi 29 Ocak'ta İzmir'de bir kez daha yükselecek. İzmirli emekçileri, kadınları, gençleri bu sesi büyütmeye, o gün buluşmamızda yanımızda olmaya çağırıyoruz. Partimiz İzmir'de belki de mücadele geçmişi açısından en genç iradeyi temsil ediyor. O sebeple geleceğe umutla,heyecanla bakıyoruz. Yarını kazanma iddiasıyla mücadeleyi adım adım büyütüyoruz.  29 Ocak'ta tüm İzmir halkını bu iradenin yanında durmaya davet ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

Etkinlik Barış Yıldırım ve Murat Mengirkoan konseri ile son bulacak.

Editör: Duygu Kaya