Yağız Barut/ İZ GAZETE- Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 200’e yakın işçinin geri dönmesi amacıyla DİSK yetkilileri imza kampanyası başlattı. İlk olarak Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Konak Meydanı Kemeraltı girişinde, Karşıyaka İzban Durağı, Konak YKM önünde imza stantları kuruldu. Yarın ise Bayraklı Sevgi yolunda, Aliağa’da, Şirinyer’de ve Bornova Metro’da stantlar kurulacak.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri Aliağa’da istifa ederken Aliağa’daki işçi kıyımına karşı İzmir’de on tane imza stantı açıldı her stantta 100.000 imza kampanyasıyla başlayan ve toplanan imzalar 1 milyon imzaya ulaşınca, geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla ilgili siyasi partilere gönderilecektir. Önümüzdeki hafta bildiriler dağıtılarak kamuoyu oluşturulacaktır.  Herkesin, Aliağa’daki işçi kıyımına dur demesini istiyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinden ders çıkarmayarak, işçi kıyımına hala devam ettiğini vurgulayan Sarı, “Halk artık her şeyin farkında ve gerekli cevabı sandıkta verdi, bundan sonra da vermeye devam edecek. Aliağa Belediye Başkanı çıksın sokaklara ‘Ben Aliğa’da işçileri işten çıkaracağım’ diye kampanya yapsın. Sonra da referanduma gidelim. Bakalım Aliağa halkı başkana böyle bir yetki verecek mi?”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi