DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Yeşil Alanlar İş Yeri Temsilcisi Cihan Erdoğmuş, bir gerekçe sunulmadan temsilcilik görevinden alındığını açıklayıp tepki gösterdi, "Şube yönetim kurulumuzu bu yanlıştan dönmeye ve işçi iradesini geri teslim etmeye davet ediyorum" çağrısında bulundu. 

Taşeron zulmüne hep beraber son verdik

Erdoğmuş'un açıklamasının tamamı şu şekilde:

2008 Tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşil alan Park Bahçeler birimde taşeronda işbaşı yaptım. İşbaşı yaptığım tarihten itibaren taşeron çalışmaya karşı sendikal mücadelede en ön saflarda görev ve sorumluluk alarak çalıştığım birimdeki İzmir Büyükşehir Belediyesi park ve bahçe işçileri başta olmak üzere taşeronda çalışan işçi arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz mücadele sonucu 01.01.2011 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şirketi olan İZENERJİ'de 2500 işçi arkadaşımızla iş başı yaptık. Taşeron zulmüne hep beraber son verdik.

2500 arkadaşımızla beraber DİSK GENEL-İŞ Sendikasına üye olduk. Önce Genel-iş Sendikası İzmir 3 No.lu şubede daha sonra ise Genel-İş Sendikası İzmir 2 No.lu şubenin kuruluşunda yer alarak başta sendikamız üyesi işçi arkadaşların ekonomik ve sosyal haklarını ilerletmek için mücadelenin içerisinde yer aldım. İzmir genelinde taşerona karşı verilen mücadele ve örgütlenme süreçlerinin tamamında görev üstlendim.

Sendikamız Genel-İş ve İzmir 2 No.lu şubenin güçlenmesi için mücadele ettim.

Yeniden temsilci seçildim

Genel-İş Sendikası 6 No.lu şubemizin örgütlü olduğu Bayraklı Belediyesi'nde ve 7 No.lu şubemizin örgütlü olduğu Bornova Belediyesi'ndeki işçilerin örgütlenme süreçlerinde aktif görev aldım ve sendikamızın güçlenmesine, büyüyerek üye sayısının artmasında sorumluluk aldım.

Bu süreç içerisinde Yeşil Alan biriminde 2 dönem iş yeri temsilciliği ve 2 dönem Şube Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.

1 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen şube genel genel kurulumuzun ardından sendikanın bir üyesi olarak mücadeleme devam ettim. Bu sürede çalıştığım alanda yeni seçilen şube yönetiminin eksik ve hatalarını dile getirmiş olduğum gibi doğru yaptıklarını da takdir ettim, destekledim.

Şubemizin almış olduğu karar doğrultusunda; 17.01.2024 tarihinde iş yerlerinde yapılan temsilci seçimlerinde aday olarak işçi arkadaşlarımın iradesiyle yeniden temsilci seçildim. Bu tarih sonrasında şubemiz iş yeri temsilciler kurulu toplantılarına mazeretlerim nedeniyle katılamadım ancak öncesi ve sonrasında temsilci arkadaşlarım aracılığıyla tartışmalara katıldım ve alınan kararlara uyarak çalışmamı sürdürdüm.

Bir gerekçe dahi sunulmadan...

01.04.2024 tarihinde ise tarafıma bir gerekçe dahi sunulmadan temsilcilik görevinden alındığım tarafıma tebliğ edilmiştir.

Bilinmelidir ki; sendikamızın program, tüzük ve ilkelerine aykırı hareket edilmediği sürece şubenin kurumsal işleyişine aykırı olarak hiçbir temsilci arkadaşımız bu biçimde anti demokratik bir uygulamaya tabi tutulamaz!
Bugünkü şube yönetimi, Sendikanın program, tüzük ve ilkelerine aykırı olarak şubenin kurumsal işleyişini elinin tersiyle itmiş, işçilerin iradesini gasp etmiştir.

Anlaşılan o ki; şube yönetim kuruluna ve sendikamız işleyişine dair eleştirilerim ve bu eleştirilerimin işçi ve temsilci arkadaşlarım tarafından da sahiplenilip destek bulması, şubemiz yetkili kurullarını, iş yeri temsilcilerinin karar ve iradesini işletmekten kaçınan şube yönetim kurulunu rahatsız etmiş ve tarafımdan savunma istenilerek disiplin kuruluna sevk edilmem bir yana sendikamız yetkili kurulu olan Disiplin kurulu saf dışı bırakılarak, yönetim kurulunda 5 kişinin kararı ile hakkımdaki karar alınmıştır.

Bu uygulama sadece bana değil park bahçe işlerin iradesine yapılmış bir saygısızlıktır, haksızlıktır. İşçi iradesinin gaspıdır.

Bu yola beraber çıktığım temsilci arkadaşlarımla birlikte bu tutuma boyun eğmeyeceğimizi ve gerekli mercilerde hakkımızı arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Şube yönetim kurulumuzu bu yanlıştan dönmeye ve işçi iradesini geri teslim etmeye davet ediyorum.

Halkın da işçinin de iradesi gasp edilemez

Ayrıca benzer bir uygulama dün de Van’da yaşanmış olup, Van halkının iradesi ile belediye eş başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakları hukuksuz bir biçimde geri alınarak İl seçim kurulu kararı ile mazbata AKP’li adaya verilmiştir.

Buradan Van halkına da selam yolluyoruz. Halkın da işçilerin de iradesi gasp edilemez diyoruz.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Yaşasın sendikamız, Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş
 

Editör: Duygu Kaya