Batuhan KAYA/ İZ GAZETE- DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Akın Birdal, İzmir’deki yerel seçim çalışmalarını ve sahadan edindiği izlenimleri İz Gazete’ye aktardı. Birdal, “Kent Uzlaşısı” çerçevesinde CHP ile anlaşmaya çalıştıklarını ancak neticeye varamadıklarını kaydederek, “Kent Uzlaşısı kapsamında muhalefet partileriyle uzlaşı aradığımız için yola biraz geç çıktık ama DEM Parti’nin kendi adaylarını çıkarmış olması kabul gördü. Şu anda gayet güzel giden bir seçim sürecimiz var, umuyorum daha da güzel olmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Seçmenimiz mobilize oldu

DEM Parti seçmeninin seçimlere ittifaksız girme kararı sonrası mobilize olduğunu ve heyecanlandığını söyleyen Birdal, “Herkesin gerek merkezi vesayetten gerekse başka vesayetlerden kurtularak kendini DEM Parti çatısı altında ifade etme şansına sahip olması kuşkusuz seçmenimizi mobilize etti, hareket yarattı. Mesela şu anda büro açılışları yapıyoruz, bu açılışlara katılımlar çok yüksek oluyor ve ciddi coşkuyla açılışları tamamlıyoruz. CHP’nin “Kent Uzlaşısı” görüşmeleri bir oyalama olarak görüldü ve bugüne kadar sahada seçmenimizden ‘CHP ile neden ittifak yapmadınız?’ gibi bir tepki duymadık. Seçmenlerimiz nezdinde 2019 Yerel Seçimlerinde, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan ittifaklarda seçmenlerimizin stepne olarak görülmüş olmasının verdiği rahatsızlık dile getiriliyordu. DEM Parti tabanında hiçbir rahatsızlık yok aksine kabul ve mutluluk var” dedi.

Yerel seçim sürecinin başında birçok ankette çok alt sıralarda göründüklerini ancak son anketlere göre 3’üncü sırada göründüklerini kaydeden Birdal, İzmir ve Türkiye’nin 1 Nisan sabahı bir sürprize uyanabileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Karabağlar ve Buca, artı olarak başka ilçelerde de umut verici gelişmeler var. CHP’nin yerelde kazandığı ve DEM Parti seçmenlerinin yoğun yaşadığı bölgelerde değişim olabilir. 1 Nisan’da İzmir ve tüm Türkiye bir sürprize uyanabilir.”

Editör: Duygu Kaya