Türkiye İşçi Partisi (TİP), İzmir Güzelyalı Parkı’nda halk buluşması düzenledi. Buluşmaya Çankaya Belediye Başkan Adayı İrfan Değirmenci, TİP Konak Belediye Başkan Adayı Gülhan Atış ve TİP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bayram Babatutmaz'ın yanı sıra partililer ve İzmirli yurttaşlar da katıldı.

Güzelyalı Park'ında vatandaşları selamlayan Başkan Adayı Değirmenci, daha sonra park içinde partisinin standının bulunduğu alanda yurttaşlara  seslendi. Değirmenci, partisinin İzmir'deki ilçe belediye başkan adayları için destek istedi.

Halk buluşmasında konuşan TİP Konak Belediye Başkan Adayı Gülhan Atış, "Desteğinizi istiyoruz. Belediye meclis üyeliğine girmemiz sizler adına çok önemli. Hakkımızı savunabilmemiz adına belediye meclisinde olmamız gerekiyor. Orada oylarınızı istiyoruz" diye konuştu. 

TİP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bayram Babatutmaz ise “İşçiler, kadınlar, emekçiler, gençler adına hepinizden desteklerinizi bekliyoruz. Gençlerin, kadınların, işçilerin, engellilerin mahallelerde halk meclislerinin kurulduğu Karabağlar'ı, Konak'ı, birlikte yönettiğimiz mahalleler istiyoruz. Mecliste halkın meclislerini mahallelere indirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor

Halk buluşmasının ardından mikrofona konuşan İrfan Değirmenci, şunları söyledi:

“Çankaya'da son bir buçuk aydır kapıları teke tek çalıyoruz ve girmediğimiz sokak, dolaşmadığımız cadde kalmadı. Son 10 güne girilirken ben Çankaya'daki partili arkadaşlarımdan bir gün izin rica ettim. Dedim ki; ‘Benim İzmir İl Örgütümüze bir gönül borcum var’. Çünkü; biz son genel seçimde burada o kadar muazzam bir kampanya yürüttük, günlerce öyle güzel çalıştık ki onlarla İzmir'de 2. bölgede 87 bin oy aldık. Bana öyle güzel şeyler anlatıyorlar ki az evvel bir partili arkadaş bana şunu söyledi. Sadece Karşıyaka'da aldığımız 20 bin oy bizi bir tiyatro salonunda protokolde bir basamak ileri aldırmış. Türkiye İşçi Partisi'ni bir sıra öne aldırmış. Buna mutlu olduk. Bu nihayetinde bir kazanımdır. Ve ne oldu biliyor musunuz? Bir kazanım daha. Geçen yıl burada 1 Mayıs'ta burada ortaya koyduğumuz o muazzam tabloda bir genç kadını 'Galiba ben Türkiye İşçi Partisi'ne üye olmalıyım' deme noktasına getirmiş. O genç kadın üye olmuş ve şimdi o genç kadın bizim Konak Belediye Başkan Adayımız. Konak Belediye Başkan Adayı Gülhan Hanım'ın da hikayesi böyle ancak belediye meclisleri çok önemli. Biz hep beraber yöneteceğiz diyoruz. Biz tek başımıza hiçbir şeyi bilemeyiz. Hep beraber yöneteceğiz ve belediye meclislerinde her konuda uzmanın olması çok önemli. Ben İzmirlilere şunu söylüyorum. Bizim adaylarımız size emanet. 'Bu sefer sandığa gitmeyeceğim, genel seçimlerde ümidim çok yüksekti hayal kırıklığım da büyük oldu. Evden çıkmak istemiyorum. Niye sandığa gideyim' diyenlere ‘Siz pes ederseniz herkes pes eder diyoruz’. Pes etmek yok mücadeleye devam. Ülkemiz için, ülkemizi yaşanabilir, adil, özgür, eşit yaşayabileceğiniz bir ülke haline getirmek için mücadeleyi büyütmemiz gerekiyor.”

Bu hareketin temiz kalması gerekiyor

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylığı hakkında kararı da değerlendiren Değirmenci, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu mücadelede bize yoldaşlık edenler Türkiye İşçi Partisi süreç içerisinde kitleselleşme hedefiyle yoluna devam eden ve 1 milyon oy almış, on binlerce yeni üye kaydetmiş bir parti. 'Ben Türkiye'nin geleceğini, kendi geleceğimi bu partinin mücadelesinde görüyorum' diyenlere kapılarımız sonuna kadar açık diyoruz. Kimden gelirse gelsin dayatmalara karşı kendini yalnız hissedenlere yalnız değilsiniz diyoruz. O anlamda bizim Hatay uzlaşısının adayının mücadelesi önemliydi. Bir deprem suçlusunun yeniden belediye başkan adayı olarak gösterilmesine bir tepkiydi. Sadece Hataylılara kulak verdik. Hataylıların uzlaşısının gereğini yerine getirdik; Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığı mümkün oldu. Sonrasında süreç içerisinde yöntem asla tasvip ettiğimiz bir yöntem değil, kendisine yapılanları, şantajı asla kabul edemeyiz. Ancak bu hareketin çok temiz kalması gerekiyor. Bir süt kadar beyaz kalması gerekiyor. Halkın bir kez daha umudunu kırmaya, halkı bir kez daha hayal kırıklığına uğratmaya buradaki hiçbir kimsenin hakkı yok. O yüzden ufacık bir şaibe, olmayacak can sıkıcı pazarlıklar, görüşmeler bizim desteğimizi geri çekmemize sebep olur. Tüm aday arkadaşlar bunun farkındayız ve bu sorumlulukla hareket etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız şey halkın yararına ise onu büyüteceğiz. Halkın zararına olan herhangi bir diyaloğun içinde de yer almayacağız. Herhangi bir pazarlığın içinde yer almayacağız. Burada herkes kendi kariyerini elinin tersi ile itmiş 'hiç umursamıyorum ülke kurtulsun' demiş ve menfaat çıkar değil; ülke çıkarı için bir araya gelmiş, yoldaşlık yapmış insanlar. Bu hukuka da zarar gelsin istemiyoruz.”

Kaynak: ANKA