Menemen Belediyesi CHP Meclis Üyesi Uygar Kanmış, AKP’li Aydın Pehlivan’ın başkan olduğu Menemen Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Çömlek Festivali’ne” dair eleştirilerde bulundu. Kanmış, AKP’li Pehlivan’ın, 41 ülkeden getirilen misafirlerin ulaşım, konaklama, karşılama ve ağırlama giderlerinin tamamını belediyenin sırtına yüklediğini, getirilen kişilerin, “çömlek sanatına dair başarılarının belirsiz” olduğunu ve festivalin, “Uluslararası Aydın Pehlivan Festivali’ne” döndüğünü söyledi. Kanmış, şöyle konuştu: “Festival için 41 ülkeden misafirler getirildi ama kimin ne olduğu belli değil. Bu kişilerin kendi ülkelerinde çömlek sanatıyla ilgili ulusal ya da uluslararası başarıları olduğuna ilişkin bir bilgi yok. Elimizde tek bir bilgi var o da Aydın Pehlivan’ın fotoğrafıyla festival tanıtımı yapılması. Biz Aydın Pehlivan’ı mı tanıtıyoruz yoksa festivalimizi mi? Bu iş ‘Uluslararası Aydın Pehlivan Festivali’ne’ döndü.”

İşçiler maaş alamadı

Festival kapsamında Ünlü Sanatçı Gülben Ergen’in konser verdiğini ve bu esnada Menemen Belediyesi işçilerinin maaşlarını 1 ay geriden aldığını söyleyen CHP’li Kanmış, “Aydın Pehlivan işçilerin maaşlarını dahi ödeyemezken Bozalan’da Gülben Ergen’i Menemen’de ise farklı sanatçıları sahneye çıkardı. Menemen Belediyesi işçileri, Pehlivan seçildiği günden bu yana ikramiyelerini alamazken Gülben Ergen Bozalan’da şarkı söyledi. Elbette bu sırada işçilerin maaşları yatmadı. Şu anda Menemen Belediyesi işçileri 1 ay geriden maaş alıyor” diye konuştu.

İzmir’de sonbaharın tadını bu köyde çıkarın: Eşsiz atmosfer 45 dakikalık ESHOT mesafesinde saklı
İzmir’de sonbaharın tadını bu köyde çıkarın: Eşsiz atmosfer 45 dakikalık ESHOT mesafesinde saklı
İçeriği Görüntüle

AKP bile sahip çıkmadı

Pehlivan’ın düzenlediği festivale AKP’li siyasetçilerin dahi sahip çıkarak katılım göstermediğini belirten Kanmış, “Sadece Menemenliler değil, AKP İzmir İl Yönetimi, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları, İlçe Gençlik Kolları, İl Meclis Üyeleri, İlçe Meclis Üyeleri, AKP Milletvekilleri ve İzmir’de bulunan bakan nezdinde dahi bu festival itibar görmedi. Çünkü her ne kadar belediye aracılığıyla çömlek sanatının değeri anlatılmaya çalışılsa da sadece muhalif kesim değil AKP’li üst düzey yöneticiler de Aydın Pehlivan’ın egosuna ve kendini övme yarışına alet olmak istemedi” dedi. Kanmış, AKP İzmir İl Başkanlığı’nın ise ilçede düzenlenen festivale mecburiyetten katıldığını söyledi.

Muhabir: BATUHAN KAYA