CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, parti örgütü ve belediye meclis üyeleriyle birlikte, partinin çınarlarından Seydi Aktaş’ı evinde ziyaret etti.

Ziyareti sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Demirsoy, “Büyüklerimizin birikimlerine, anılarına ve partimize bıraktıkları değerlere sahip çıkmanın önemini bir kez daha gördük. Geçmişimizi unutmadan, emeğe saygı duyarak ve büyüklerimizin bıraktığı mirası geleceğe taşıyarak Altı Ok’un ışığında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Demirsoy’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Seydiköy’ün ve Gaziemir’in Cumhuriyet Halk Partili köklü çınarlarından, kıymetli büyüğümüz Seydi Aktaş abimizi evinde ziyaret ettik.

Belediye Meclis Üyemiz Tahir Türkbay, Başkan Vekilimiz Serdar Soysal, İlçe Sekreterimiz Büşra Uzun Girgin ve yönetim kurulu üyemiz Yüksel Aya Denk ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı ziyarette, Seydiköy’ün ve Gaziemir’in geçmişini, partimizin köklü mücadelesini ve yıllar boyunca biriktirdiğimiz anıları yad ettik.

Ziyaretimiz sırasında Seydi Aktaş büyüğümüze, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” sözünün yer aldığı, Atatürk’ümüzün resmini taşıyan özel hediyemizi takdim ettik.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuş Seydi abimiz, geçmişte yaşadığımız seçim mücadelelerine dair unutamadığı anılarını da bizlerle paylaştı.

Yıllarca seçim sonuçlarında yerel iktidarı kaybettiğimizde üzüntüsünden ağladığını, 60 yıl sonra seçimi kazandığımızda ise bu kez sevinç gözyaşları döktüğünü anlattı. Onun bu sözleri, partimize gönül vermiş yol arkadaşlarımızın mücadeleye nasıl büyük bir emek ve yürek koyduğunu bir kez daha hatırlattı.

Sohbetimizde, partimize yıllarca emek vermiş ve bugün aramızda olmayan yol arkadaşlarımızı, büyüklerimizi de rahmet ve saygıyla andık. Geçmişin acılarını ve sevinçlerini hatırlarken kimi zaman duygulandık, kimi zaman tebessüm ettik.

Seydi abimizin partimize bağlılığını anlatan şu sözleri ise hepimizin hafızasında yer etti:

“Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde doğdum, Cumhuriyet Halk Partisi’nde öleceğim. Altı Ok benim için çok kıymetli. Bizler Altı Ok’la doğduk, Altı Ok’la ebediyete ulaşacağız.”

Bizlere en önemli tavsiyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak oldu.

Gaziemir’de Ekolojik Ev açıldı: Çocuklara çevre bilinci kazandıracak!
Gaziemir’de Ekolojik Ev açıldı: Çocuklara çevre bilinci kazandıracak!
İçeriği Görüntüle

Ziyaretimiz boyunca bizlere eşlik eden Seydi abimizin kıymetli eşi Saadet yengemiz de kendi elleriyle hazırladığı güzel kahvelerini ikram ederek misafirperverliğiyle bizleri mutlu etti. Saadet yengemize de içten ev sahipliği ve nazik ikramları için teşekkür ediyor, Seydi abimizle birlikte kendisine sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür diliyoruz.

Büyüklerimizin birikimlerine, anılarına ve partimize bıraktıkları değerlere sahip çıkmanın önemini bir kez daha gördük. Geçmişimizi unutmadan, emeğe saygı duyarak ve büyüklerimizin bıraktığı mirası geleceğe taşıyarak Altı Ok’un ışığında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!

Yaşasın Altı Ok!

Yaşasın Atatürk’ün aydınlık yolu!

Muhabir: Eylül Emek Kılınç