İZ GAZETE- CHP'li Sadiye Çelik Karamelek Urla Belediye Başkanlığına aday adaylık başvurusunda bulundu. Dosyasını CHP Urla İlçe Başkanlığı'na teslim eden Çelik,  ilçedeki alt yapı sorunları, yeni yaşam alanları, konforlu kentsel tasarımları ve çevreye ve insan odaklı çalışmaları yürütmeyi amaçladığını açıkladı.

CHP'li Çelik Urla için aday adaylık başvurusunda bulundu

Sadiye Çelik Karamelek kimdir?

1986 yılında İstanbul’da; aslen Amasya İli Gümüşhacıköy İlçesi Çetmi Köyü’nden olan, boyundan aşağı felçli engelli bir babanın tek çocuğu olarak doğdu. İlkokulu Bebek Tevfik Fikret Pansiyonlu İlkokulu, Orta ve lise tahsilini İstek Vakfı Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi’nde İstanbul’da tamamladı. 2009 yılında, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni dereceyle bitirdi. Ayrıca, Yerel yönetimler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen, Kamu Hukuku Ceza Bilim Dalında tezli yüksek lisansını yapmaktadır.

Aktif siyasi hayatına gençlik kolları ile başlayan Av. Sadiye Çelik Karamelek; İstanbul İli Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. Bunun yanı sıra; sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalıştı. Üniversite yıllarında, 2004-2009 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği’nde başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2008 yılında, Amasya İli derneklerinde kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Amasya İli Gümüşhacıköy İlçe Derneği’nin 2019 yılından beri ve halen Yönetim Kurulu Başkanı, Amasya İli Federasyonu Kurucu Başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanı, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu’nu Başkan Yardımcısı, Tüm Sivil Toplum Örgütleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, Çepni Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili olarak aktif görevleri devam etmektedir. 

Editör: Duygu Kaya