CHP’nin Konak’ta ipler gerildi. İlçe için aday adaylığı başvurusu gerçekleştirmeyen bir kişinin aday olarak atanacağı bilgisi üzerine büyük tepki gösteren CHP Konak belediye başkan aday adayları, İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi bir araya geldi. 
Toplantıya Ali Yılmaz Özgün Utku, Nilüfer Çınarlı Mutlu, Turgay Bozoğlu, Özgür Kaplan, Muhsin Kurt, Ahmet Doğan, Derya Tüzen, Alaaddin Kurt ile birlikte partililer katıldı. 
Toplantı hakkında değerlendirme yapan Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi; başvuru yapan aday adaylarının tepkisini çok haklı bulduğunu ifade etti. İlgazi, aday adaylarının tepkilerini Yönetim kurulundan birkaç kişi ile Ankara’ya giderek Genel Merkeze şahsen ileteceğini ve konuyla ilgili temaslarda bulunacağını belirtti. 

Gergin toplantı sonrası ilk açıklama

Gergin geçen toplantının ardından ikinci toplantının tüm aday adayları ile birlikte pazartesi günü yapılacağını ifade eden aday adayları ayrıntılı açıklamayı o gün yapacaklarını belirtti. 
Kısa bir değerlendirme yapan aday adayları, açıklanacak ismin Konak’ta yaşayan Konak’ta siyaset yapan ve aday adaylığı başvurusunu ilçe için yapan birisi olması gerektiğinin altını çizdi. Aday olarak aralarından biri gösterilmezse aldatılmış hissedeceklerini belirterek, bu tarz atama kararlarının Konak örgütünü inciteceğini ve son tahlilde CHP’nin Konak’ta alacağı oyu düşüreceğini vurguladılar. 

Editör: Esra Seyirden