Gizem TABAN ŞEBER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun ile Seçime Doğru programının konuğu oldu. CHP’li Altıntoz, aday adayı olma gerekçesini anlatırken hedeflediği projelerden de söz etti.

Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden belediye başkan aday adaylığı için istifa eden CHP’li Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, doğup büyüdüğü Kemalpaşa’ya hizmet etmek için yola çıktığını belirterek, “Kemalpaşalının kızı, ablası, kardeşi, evladıyım” dedi. Kemalpaşa’ya dair konuşan Altıntoz, şunları söyledi: “Kemalpaşa artık İzmir’e uzak değil, birleşiyor. Kırsalda kalmış bir ilçe de değil. Bundan sonra Kemalpaşa’nın metropol bir ilçe olarak tanımlanması gerektiğini düşünüyorum. Kemalpaşa 2 tane organize sanayi bölgesinin olduğu ender ilçelerden biri… Tüm dünyaya ihracat yapan firmalar var. Kemalpaşa, ticarette ve ekonomide söz sahibi bir ilçe… Tarımda da söz sahibi… Kuzey yarımkürenin ilk kirazı Kemalpaşa’dan çıkıyor. Bir tek kiraz yok, zeytin ve zeytinyağımız da özel… Ceviz var. Yani tarımın sanayi ile birleştiği çok özel bir bölgedeyiz. Turizme kazandırılması gereken köylerimiz var, 49 mahallemiz var, hepsi birbirinden güzel…”

Kadın fark yaratır

‘Kadın gözüyle Kemalpaşa’ başlığı altında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Aday Adayı Altıntoz, “Kadın gözüyle Kemalpaşa’ya baktığımda Kemalpaşa’nın kadın ve çocuk anlamında geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda yapılan hizmetler var ama bunları 10’a katlamak zorundayız. Kadının toplumsal yaşama katılabilmesi, çocukların daha özgür şekilde yetişebilmesi ve hayatta iyi yerlere gelebilmesi için yerel yönetime çok görev düşüyor. Bunu da 45 yaşında hem anne hem oranın evladı olarak, 20 yıllık hukukçu olarak, 4 buçuk yıldır da yerel yönetim deneyimine sahip bir kadın, bir birey olarak yapmak istiyorum. Kadın nerede ne yaparsa en güzelini yapıyor. O nedenle bir kadının yerel yönetimde yer alması mutlaka fark yaratıyor. Örnek kadın başkanlarımız var. Sayıyı artmamız lazım” diye konuştu.


Yerelde değişim

CHP Kurultayı’nda yaşanan değişimin İzmir’de, tüm illerde ve Kemalpaşa’da da yaşanacağını vurgulayan Altıntoz, “MYK’nın yarısı kadından oluşuyor. Kadınlar artık eşit olarak oralarda görev alabilir hale geldiler, MYK’nın yaş ortalaması da genç… Genel Başkanımız genç… Biz yerelden başlayarak kadını ve genci ön plana koyarak, yerelde değişimi sağlayıp iktidarı alacağız. Yereldeki değişim bize genelde iktidarı getirecek” dedi.

Örgütüm istedi

Aday adayı olma gerekçesini açıklayan CHP’li Altıntoz, “Gencim, enerjim var, heyecanım var. Üretmek, toplum için faydalı olmak istiyorum. İyilikleri çoğaltmak istiyorum. Beni bu yola örgütüm çıkarttı. Kadın kollarım, gençlik kollarım ve Kemalpaşa halkının isteği benim bu göreve talip olmamı sağladı. Onlardan aldığım destekle, ‘Yola çık arkandayız, artık Kemalpaşa’ya kadın eli değmeli’ dedikleri için yola çıktım. Örgütüm de ailem de Kemalpaşa halkı da benden bunu istedi. Ben de bunu geri çevirmek istemedim. Çünkü hizmet etme arzum hep yüksek olmuştur. Ben, topluma hizmet için yaşayan biriyim. Benim şiarım bu…” ifadelerini kullandı.
 

Handikap olmaz

Altıntoz, ‘Demografik ve coğrafi yapının kadın olduğunuz için size handikap yaratacağını düşünüyor musunuz?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Zor bir görev ama benim gücüm, isteğim yerinde… Yapabileceğime inanıyorum. Coğrafi yapının da demografik yapının da benim için hiçbir handikabı yok. Birçok farklı bölgeden gelip yerleşmiş insanlarız, hepimiz Kemalpaşalılık kimliğini benimsemişiz. Orada yerleşmiş olan tüm kesimlerde de kadın her zaman baş tacıdır. Beni Kemalpaşalılar yüreklendirdi. Kadınlar da kadın bir başkan görmek istiyor.”

Dünyaya tanıtacağız

Projelerini anlatan CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Altıntoz, “Bizim Kemalpaşa’yı hak ettiği değere ulaştırmamız gerekiyor. İki tane organize sanayi bölgemiz var, buraya daha çok yatırım almamız gerekiyor, doğayı koruyarak, çevreyi koruyarak Kemalpaşa’yı tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Oradaki ekonomik büyümeyi belediye eliyle, sanayicilerle iş birliği yaparak çözmemiz gerekiyor. Tarım kentiyiz. İklim değişikliğinin etkileri çok fazla… Eğer gerekli önlemleri almazsak, bilimsel bir çalışma yapmazsak güzel kirazımız 10 yıl sonra olmayacak. Yeraltı sularımız tükenmek üzere… Bu nedenle tarımda da yapmamız gereken çok fazla şey var. Nasıl yapacağız? Bilim insanları, çiftçiler, hep birlikte bir yol haritası izleyeceğiz. Burada geminin kaptanı Kemalpaşa Belediyesi yapması gereken Kemalpaşa Belediyesi… Biz bunu üstleneceğiz. Benim de bulunduğum yönetim bu konularda birtakım işler yapmaya çalıştı ama artık bizim dümeni elimize alıp 1 tık değil 10 tık ileriye götürmemiz lazım” açıklamalarında bulundu.

Sosyal projeleri anlattı

Kemalpaşa için en önemsediği sosyal projelerden de bahseden Altıntoz, “İzmir içerisinde engellilik oranı en yüksek olan ilçeyiz. Dolayısıyla ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Engelliler için ücretsiz yararlanacakları bir merkez oluşturmak istiyorum. Bununla ilgili büyük bir memnuniyet yaratmak istiyorum. Kadınların spor yapabildikleri, kurs alabildikleri, üretim yapabildikleri ve aile bütçesine katkıda bulunabildikleri büyük bir yapı hayata geçireceğiz. Geriatri ile ilgili bir projem var. Yaşlılar ihmal edilen bir alan… Yaşlılar ile ilgili yapmamız gereken çok şey var. Sağlıklı yaş alma merkezi kuracağız, orada yaşlıların tüm ihtiyaçları karşılanacak. Bilim ve sanat konusunda gençleri destekleyen projelerim var.  Gençler için merkezi 4 noktada kitap kafe kuracağım, suyun, çayın, kahvenin ücretsiz olacağı, oturup ders çalışacakları bir ortam sağlayacağım. Dershane hizmetimizi 10’a katlamak zorundayım. Kreşlerimiz yeterli değil, artıracağız. Çok büyük sosyal hizmet uzmanı ekibi kuracağız. O ekiple, ihtiyaç sahibi vatandaşları rencide etmeden ihtiyaçlarını tespit edip çözeceğiz” diye konuştu.

Çiftçinin karı artacak

Tarım alanında yapmak istediği çalışmaları da aktaran Altıntoz, “Bir zeytinyağı fabrikası yapmak istiyorum; sadece çiftçinin zeytininin sıkılması değil, çiftçinin zeytinini nitelikli bir şekilde sıkılması için… İlaç niteliğinde bir zeytinyağı yapıp marka haline getireceğiz, ‘Kemalpaşa’nın zeytinyağı ilaçtır’ mottosunu tüm Türkiye’ye ve İtalya’ya yaymak istiyorum. Çiftçinin kârı sürdürülebilir olacak. Kemalpaşa’ya bir hâl yapmak zorundayız. Canlı hayvan pazarı kuracağız” dedi.

Yapacaklarımız belli

“Daha çok sayıda projem var” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Belediye Başkan Aday Adayı Altıntoz, “Kemalpaşa’da bir anket yaptım; yaklaşık 15 bin 500 kişi katıldı, öncelikli olarak ne istediklerini sorduk. Okul öncesi eğitim kurumu ve gündüz bakımevi yapacağız. Nitelikli 2 otoparkı Kemalpaşa’ya kazandıracağız. Projelerimiz hazır, göreve gelince ne yapacağız diye düşünmeyeceğiz. Her şeyimiz hazır ama tek başına değil. Tüm bileşenlerle birlikte hareket edeceğiz. Halkın, esnafın, sanayicinin, sivil toplum kuruluşlarının, hepsinin görüşünü alacağız. Buna uygun bir stratejik plan hazırlayacağız. Benim değil, Kemalpaşa’nın yol haritası olacak” ifadelerini kullandı.

Övgü istemeyeceğim

Aday gösterilip seçilirse nasıl bir belediye başkanı olacağına ilişkin de mesajlar veren CHP’li Altıntoz, “Başkanlığımda övgü istemeyeceğim. Çünkü ben bu hizmeti yapmak için geliyorum. Ama yapıcı eleştiri mutlaka istiyorum. Bunun dışında yüreklendirici mesajlara da ihtiyacım var. Herkesin başkanı olacağım. Ben bu yola örgütümle çıktım, örgüt arkamda, seçim sonrasında da yine örgütümle birlikte olacağım ama halkçılık CHP’nin en temel ilkelerinden biri… Dolayısıyla ben herkesin başkanı olacağım. Benim telefonum 7/24 açıktır, yine öyle olacak. Ben halkın yanında, halkla birlikte bir başkan olacağım” dedi.

Planları hızla yapacağız

İmar hakkındaki düşüncelerini açıklayan Altıntoz, şöyle konuştu: “Bir yerel yönetim eğer imar ile ilgili düzenleme yapmazsa vatandaş kendi planlamak zorunda kalır. Hukuken doğru olmasa da mecbur kalıyor. Siz doğayı, çevreyi, tarım alanlarını gözeterek sağlıklı bir planlamayı hızlı bir şekilde yaparsanız, vatandaş o planın içinde zaten kalır. Biz de hızlı bir şekilde imar planlarını yapacağız.”

Gölet'e ne olacak?

Altıntoz, ‘AKP döneminde yapılan Kemalpaşa Göleti hakkındaki tasarrufunuz olacak mı?’ sorusuna, “Yapılan her eserin üzerine bizim bir fazla eser koymamız gerekiyor. Çekim merkezi haline gelmesi gereken bir yer… Orasıyla ilgili de hak ettiği noktaya gelmesine ilişkin projelerimiz var. Bunun yanı sıra Nazarköy’ümüz var, burayı daha çok geliştirmemiz, güzelleştirmemiz, ilgilenmemiz gerekiyor” dedi.

Maddeler:

Kemalpaşa metropol bir ilçe olarak tanımlanmalı ve ekonomide söz sahibi bir ilçe olmalı
"Kadın gözüyle Kemalpaşa" perspektifiyle kadın ve çocukların geliştirilmesi gerekli, kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılması için yerel yönetimin sorumlulukları olmalı
CHP'nin kurultayındaki değişimi İzmir ve Kemalpaşa'ya yansıyacak ve kadınlar daha etkin rol alacak
 Genç, enerjik, üretken biri olarak hizmet etme arzusundayım
Coğrafi ve demografik yapıya rağmen, Kemalpaşa'ya hizmet etme konusunda hiçbir handikap yok
Projelerim arasında Kemalpaşa'nın ekonomik büyümesini desteklemek, tarımı korumak, turizmi geliştirmek ve engelliler için ücretsiz yararlanabilecekleri bir merkez oluşturmak gibi konular var
Tarım alanında zeytinyağı fabrikası kurarak çiftçinin kârını artırmayı ve marka haline getirmeyi planlıyorum
Sosyal projeler arasında engelliler için ücretsiz merkez, kadınların spor ve üretim yapabileceği bir yapı, yaşlılara yönelik sağlıklı yaş alma merkezi gibi konular bulunuyor

Editör: Özlem Çimen Durmaz