Gizem TABAN ŞEBER/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, İz Televizyonu’nda Gizem Taban Şeber ile Z Raporu programına konuk oldu. CHP’li Bayır, CHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı’nın ön seçim yöntemi ile belirlenmesi gerektiğini savundu.  

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı ön seçimle belirlemesi için çağrı yapan CHP’li Bayır, “Partimiz bazı seçim çevrelerinde ön seçim yapacağını açıkladığında umutlandık. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ta belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi kararını alındı. Biz de şu ana kadar 29 ilçe gezdik, İzmir’de de ilçelerde parti üyelerinin büyük bölümü ön seçimden yana... Bugün 30 ilçe başkanını toplayıp sandığı koysak ‘Ön seçim yapılmalı mı yapılmamalı mı?’ diye sorsak bence İzmir’in talebi olarak ön seçim çıkar. Üyelerimiz delege oluyor, ilçe başkanını seçiyor, il başkanını seçiyor, genel başkanı seçiyor. İzmir’in üye yapısı ön seçime uygun... İzmir’i kim CHP’nin kalesi yaptı? Partinin üyeleri yaptı.  Gelin İzmir’i kale yapan bu insanları onurlandırın. İzmir’e sandığı koyun, üyeler kendi belediye başkanını kendi seçsin. Burayı kale yapan onlar, kalenin komutanının kim olacağına da onlar karar versin” açıklamalarında bulundu. 

Örgüt sahaya iner 

Ön seçim yapılması halinde örgütün kendi seçtiği adaya sahip çıkarak topyekün sahaya ineceğini ve dolayısıyla ön seçimle aday olan ismin yerel seçimde yüksek oy alacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, “Siyasete 40 yılını vermiş biri olarak ön seçimden çıkacak sonuçla, örgütün tamamının sahaya ineceğini düşünüyorum” dedi. İYİ Parti ve DEM Parti’nin kendi adayını çıkarması halinde CHP’nin oy bandının ne olacağına ilişkin de konuşan Bayır, “İYİ Parti ve DEM Parti kendi adaylarıyla seçime girerse, bizim oy bandımız yüzde 48 ile yüzde 52 arasında olur diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Başkanlık anlayışı 

Belediye başkanlığı anlayışına yönelik açıklamalarda bulunan CHP’li Bayır, “Ben, belediye başkanının halktan aldığı güçle, kimseyi kırmadan cesur kararlar alması gerektiğini düşünüyorum. Başladığınız bir yatırımı bitirmek önemlidir. Risk alınır ama kendi paranız çerçevesinde aldığınız risk ile halkın parasıyla aldığınız risk farklıdır. Mali disiplini sağlamak önemlidir. Çünkü İzmir’de devletten yardım gelmeyeceğini bilerek aday oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.  

Hesaplar tutmaz 

CHP’li Bayır son olarak şöyle konuştu:

“İzmir, kendi yaşam felsefesine sahip çıkan, kimsenin yaşam tarzına karışmadığı bir kent, öyle de kalacak. Her ne kadar birileri İzmir için hesaplar yapsa da o hesaplar tutmaz. Ben, İzmir halkının her zaman olduğu gibi doğruyu bulacağına eminim. Dileğim, partimiz de doğruyu bulsun. Sandıktan en doğru arkadaşımız çıksın, biz de onun yanında yer alıp görevimizi yapalım. Biz partiliyiz, küsüp kenara çekilecek değiliz.”

Editör: Duygu Kaya