MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE- CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen İzTV’de yayınlanan Özgür Coşkun’un sunduğu Politik’İz programının konuğu oldu. Milletvekili adayı olmayacağını söyleyen Bilgen; ekonomi, 2023 seçimleri gibi birçok önemli konuya değindi. 

‘TOKADI YİYECEKLER’

Mevcut iktidarın milli bayramları ayrıştırdığını ifade eden Bilgen, seçim vurgusu yaptı. Bilgen,“Eskiden 19 Mayıs’ı, 23 Nisan’ı, 29 Ekim’i alanlarda beraber kutluyorduk. Şimdi ise resmî törenlerde siyasi partiler çelenkleri ayrı ayrı koyuyor. Geçmişte bu böyle değildi. Bölgede yaşayan insanlar birlikte çelenk sunuyordu ve bayramlarımızı kutluyordu. İlk seçimde toplumu ayrıştıranlar, halktan tokadı yiyecekler” diye konuştu. Ayrıca her an seçim tarihinin açıklanabileceğini söyleyen Bilgen, “Biz Atatürkçüler ve CHP’liler olarak güzel günlerin geleceğine ve bu ucube iktidarın gideceğine inanıyoruz. Çünkü vatandaş hem maddi hem manevi zorluk yaşıyor. Sokakta her 10 kişiden 9’u oyunu muhalefet partiye vereceğini söylüyor. Geçmiş dönemde AKP’ye oy verenlerin de çoğu 2023 seçiminde muhalefete oy vereceğini söylüyor” şeklinde konuştu.

‘HALKIN CEBİ YANIYOR’

8 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücreti yetersiz bulan ve aynı zamanda mevcut ekonomik durumu eleştiren Bilgen, “Burada özellikle halkın cebi yanıyor. Örneğin geçen yıl 300-500 TL ödediğim doğalgaza bu yıl bin 500 TL veriyorum. Asgari ücret isterse 18 bin 500 TL olsun. Enflasyon önlenmiyorsa hiç çaresi yok” dedi. Ayrıca enflasyonun durdurulması gerektiğini ifade eden Bilgen, “2 yıl önceki asgari ücret ile 495 dolar alabiliyorduk. Şimdi ise 297 dolar alınıyor. Halkımızın durumu içler acısı. Üstelik Türkiye’de asgari ücretle çalışan oranı yüzde 57 civarında. Asgari ücreti her ne kadar arttırsalar da artık dikiş tutmuyor, seçim yaklaştı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Bilgen, “Bu ülkeyi birinci yüzyıla Mustafa Kemal Atatürk taşıdı. İkinci yüzyıla taşıyacak bir Kemal daha lazım. O da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerini kullandı. 

‘DIŞARDAN İSİM DE OLABİLİR’

Deniz Yücel’in milletvekili adaylığı ve yeni il başkanı adayı hakkında konuşan Bilgen, seçilecek olan başkanın dışarıdan bir isim olabileceğini de belirtti. Bilgen, “CHP’de herkes il başkanı veya ilçe başkanı olabilir ama önemli olan göreve gelen kişinin bu görevi basamak olarak kullanmaması ve layığı ile yapması. İl Başkanımız Deniz Yücel 5 yıl boyunca başarılı bir başkanlık yaptı. Kendisine yolunda başarılar diliyorum. Ancak yerine gelecek kişi içerden mi olacak henüz bir netlik yok. İçerden bu görevi yapabilecek isimler var ama dışarıdan da gelecek olan arkadaşlar hepsi birbirinden değerli. Bunlardan biri de olabilir. Hepsi de görevi layığıyla yapar. Deniz Başkan’ın bu konuda ağırlığını koyması lazım. Net bir şekilde isteğini ortaya koymalı. İlçe başkanları toplantısında ilçe başkanlarının büyük bir kısmı söz aldı ve ‘il başkanı içerden birisi olsun’ dediler. Ben de dedim ki gelin bunu yazıya dökelim, imzalayalım ve genel merkeze gönderelim dedim ama kimse yanaşmadı. Açıkçası ben siyasetin bir omurga meselesi olduğuna inananlardanım. Dolayısıyla bu süreçte de partiye sahip çıkmamız lazım. Bu parti ikinci yüzyılda ülkeye huzuru barışı demokrasiyi getirecekse ve buna inanıyorsa başka partilerin borazanlarını çalmaması lazım” ifadelerini kullandı. 

‘ÇALIŞMALAR SÜRECEK’

Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için parti olarak çalışmalarını yürüteceklerini söyleyen Bilgen, “İzmir’de son seçimlerde örgüt olarak Güzelbahçe’de birinciyiz. Partimizin ‘Öbek Çalışması’ dediğimiz hane ziyaretleri var ve 1 yıldır sokak sokak, ev ev dolaşıyoruz. Öbek ziyaretlerinde yüzde 85’i yakalayan ilçeyiz. Bize en yakın ilçe metropolde bir ilçe ve yüzde 47’lerde. Hane ziyaretlerinde ağırlıklı olarak seçim ile sandık güvenliği ile ilgili sorunları çözmeyi çalışıyoruz. Bu ‘bindirme seçmen’ denilen olayları ortaya çıkartıyoruz. Parti organlarımız örneğin Kadın Kolları, Gençlik Kolları farklı çalışmalar yapıyor. Partimizin çok önem verdiği aile destek sigortaları var. İhtiyaç sahibi dar gelirlilere destek sağlayacak bir proje. Aile Bakanlığı da bu projeyi yapmaya başlamış. CHP iktidarında hiçbir evde hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek diyoruz. Yani örneğin evde engelli bir birey varsa onun maaşı ayrı, üniversite öğrencisi varsa onun maaşı ayrı ödenecek” diye konuştu.

 ‘UCUBE BİR REJİM’

Güzelbahçe halkının belediye hizmetlerinden memnun olduğunu belirten Bilgen, “Alt gelir gruplarının olduğu yerlerde insanlar bir şeyi sorgulamıyor. Bizim ilçemizde genelde eğitim durumu yüksek olan insanlar oturduğu için Avrupa standartlarında bir hizmet istiyor. Vatandaşımız en azından neyin ne olduğunu anlıyor. Başkanımız halkın malını kamunun malı bilinciyle kullanıyor. Hiçbir şekilde israf yapmıyor ve gelişigüzel yatırımlara bütçe ayırmıyor. Güzelbahçe’de geçmiş yıllara göre yapılan bir dizi memnuniyet anketleri var. Her 5 kişiden 4’ü yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirtmiş. Önümüzdeki pazar seçim olsun en az 65 70 oy alırız” dedi. Son olarak milletvekili adayı olmayacağını söyleyen Bilgen, “Benim milletvekili adayı olmam veya olmamam hiç önemli değil. Önemli olan bu ülkenin ucube rejimden kurtulmasıdır. Bu dönem herhangi bir yere talep değilim” ifadelerini kullandı. 

Editör: Duygu Kaya