Batuhan KAY/İz Gazete- 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerin çocukları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarından çocukları yanındayken kullanabileceği aylık 60 kontör verilmesine ilişkin önergesi meclise geldi. AKP Grubu önergeye ret verirken, önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

AKP’den yaş tepkisi

Önergeye ilişkin söz alan AKP Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, "2019-2024 yılları arasında meclis üyeleri tarafından verilen bir önergeydi. Çok kıymetli bir uygulamaydı. Bunun yeniden önümüze gelmesi değişiklikten kaynaklanıyordu. 0-5 yaş çocuğu olan ve sosyal hizmet ağının kriterlerini sağlayan annelerdi. Bunun 0-4 yaşa indirildiğini gördük. Uygulanan sistemde 10 kontür veriliyordu 60’a çıkartılacaktı. Geçen ay çocuğu 5 yaşına girmiş bir aile o kontörü kullandı ama bu karar yürürlüğe giderse o anne bunu kullanamayacak. Sistem kendi kendisine mağdur yaratacak. Verdiğimiz bir hakkı bu insanların elinden almayalım” dedi.

“Uygulamayı kaldırmıyoruz”

Cemil Tugay ise açıklamasında, "Daha önceki uygulamayı kaldırmıyoruz, 5 yaşında olan ailelere vermeye devam ediyoruz. 0-4 yaşa 60 kontör veriyoruz. İnşallah sizlerle beraber bu değerli meclisimizin aldığı kararla birlikte bunları daha da arttırarak devam edeceğiz. Ben vaatlerimi insanlara iletirken ‘belediyemizi altından kalkamayacağı yüklere sokmayalım, aşama aşama çalışalım’ dedim. Burada amaç budur" dedi. 

Tugay: Vaadimimin arkısında duruyorum

Cemil Tugay, "Ben vaadimin arkasında duruyorum. İzmir halkı beni seçti. Ben vaadimi yerine getiriyorum. İyi niyetiniz için teşekkür ederim. Belediyenin ekonomik olarak düzenini bozmadan yönetmeyi de ihmal etmemiz lazım. Önümüzdeki aylarda daha iyi imkanlara sahip olunca bu tür uygulamaları beraber kararlaştıracağız" ifadelerine yer verdi.

Editör: Esra Seyirden