Tarihi Kentler Birliği’nin yönetimi AKP’den CHP’ye geçti. Tarihi Kentler Birliği’nin yeni başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. 
İstanbul'da düzenlenen 2024 yılı 1. olağan meclis toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 495 oy ile Tarihi Kentler Birliği'nin yeni başkanı olarak seçildi. Rakibi Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise 221 oy aldı. Yavaş bu oyla, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e karşı fark atarak başkanlık koltuğuna oturmuş oldu. Böylece Tarihi Kentler Birliği'nin yönetimi AKP'den CHP'ye geçmiş oldu. 

Yavaş: Tarihi korunması boynumuzun borcu

Birlik başkanlığına aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oy verme işlemleri sırasında yaptığı açıklamada “Tarihi Kentler Birliği’ne Beypazarı Belediye Başkanıyken kurucu üye olmuştum 2000 yılında. 2000 yılından 2019 yılına kadar çok güzel çalışmalar yapıldı. Yine 2019’da  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda da yaptığımız çalışmalar birkaç tane ödül aldı. Tarihin, kültürün korunması bizim  atalarımıza karşı en büyük borcumuzdur. Geleceğe bunların uzanması lazım ve bunun da sonuçlarını ben hem Beypazarı'nda gördüm. Ankara'da da göreceğiz. Hem kültürümüzü koruyoruz, hem gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Bir yandan da turizm ve istihdam sağlıyor” dedi. 

İmamoğlu’ndan kutlama: Yerel yönetimlerde yepyeni dönem başladı

Mansur Yavaş’ın Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına seçilmesini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından kutladı.

İmamoğlu, “Yerel yönetimler için yepyeni bir dönem başladı” ifadeleri ile Tarihi Kentler Birliği Başkanı olan Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak seçilen Cemil Tugay’ı tebrik etti ve meslektaşlarına başarılar diledi.

Kaynak: ANKA