Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday belirleme sürecinde dün akşam İzmir düğümü çözüldü. CHP'de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olurken, 30 ilçenin adayları da açıklandı. 

CHP Güzelbahçe adayı ise Mustafa Günay oldu. Ancak CHP'nin Güzelbahçe için gösterdiği aday, vatandaşı memnun etmedi. 

Dayatma aday istemiyoruz

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, alınan kararı protesto etti. Güzelbahçelilerin ayrıca 'Dayatma aday istemiyoruz' başlıklı imza topladıkları da öğrenildi.

Bu yanlıştan dönülsün

İmza kampanyasında şu ifadeler yer aldı

Bizler CHP İlçe binamıza gelerek PM’since Güzelbahçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen sn. Mustafa Günay’ın, öncelikle ilçemizden dosya almamış olması, kamu oyunda karşılığı olmadığını tespit ettiğimiz için kabul etmediğimizi aşağıda imzası bulunan bizler beyan ederiz.

CHP tüzüğünün 55. Maddesi ve buna ilişkin yönetmelik hükümlerine göre Genel Sekreterlik  imzası ile örgütlerimize gönderilen genelge çerçevesinde Güzelbahçe ilçemizde 9 Belediye Başkan Aday adayı müracaat yapmıştır. Bunun dışındaki  belediye başkan adayı istemiyoruz. Bu yanlış karardan dönülmesini talep ediyoruz, istiyoruz.

Toplantı yapacaklar

Çok sayıda STK temsilcisi, CHP üyesi ve vatandaş konuya ilişkin saat 19:00'da Güzelbahçe Düğün Salonu'nda toplantı yapacak.

Editör: Duygu Kaya