Bolu'daki 3 harfli zincir marketlerden burs fonu için zorla bağış istediği gerekçesiyle "irtikap" ile suçlanarak tutuklanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında marketlerden açıklama gelmeye devam ediyor.

İsmi geçen A101 ve ŞOK marketleri, Özcan'a açılan soruşturmayla ilgisi olmadığını, şikayette bulunmadıklarını açıklamıştı. Özcan hakkında bu kez BİM'den açıklama geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, BİM A.Ş. sözkonusu soruşturmanın başlatanı ve tarafı olmadığını açıkladı. BİM, yaptığı açıklamada "Şirketimizle ilgili bazı asılsız haber ve yorumlar paylaşıldığını üzülerek takip etmekteyiz." dedi.

Açıklamada, "BİM A.Ş. kurumsal olarak haberlere konu edilen soruşturma sürecinin ne başlatanı ne de tarafıdır. İlgili kurumlar tarafından yürütülen soruşturma sürecini etkilemeye yönelik hiçbir tartışmanın tarafı olmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"TARTIŞMALARIN TARAFI OLMAYACAĞIZ"

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma sebebiyle sosyal medya mecralarında şirketimizle ilgili bazı asılsız haber ve yorumlar paylaşıldığını üzülerek takip etmekteyiz.

BİM A.Ş. kuruluşundan bugüne kadar temel amacı olan ürün ve hizmet kalitesine odaklanmış kurumsal bir şirkettir. Önceliğimiz her zaman varlığımızı borçlu olduğumuz müşterilerimizdir.

BİM A.Ş. kurumsal olarak haberlere konu edilen soruşturma sürecinin ne başlatanı ne de tarafıdır. İlgili kurumlar tarafından yürütülen soruşturma sürecini etkilemeye yönelik hiçbir tartışmanın tarafı olmayacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Rojin Kabaiş'in İspanya'ya gönderilen telefonu çözülemedi!
Rojin Kabaiş'in İspanya'ya gönderilen telefonu çözülemedi!
İçeriği Görüntüle

ÖZEL, "BOLU NE YAPACAĞINI BİLİYOR" DEMİŞTİ

CHP Lideri Özgür Özel, Özcan'ı zorla bağış yaptırdığı için şikayet ettiği ileri sürülen ŞOK'un "şikayetçi değiliz" açıklamasına işaret etmiş; A101'in de kendisini "yana yakına" arayarak şikayetçi olmadığını söylediğini aktarmıştı. Özel, "Geriye bir tanesi kalıyor, o da gerçekleri söylemezse kendi halini bilir. Bilmezse kim bilir? Bolu biliyor" demişti. Özel şunları ifade etmişti:

"Orada birileri, sadece iki kişi bir şeyler söylüyor. Ben buraya çıkarken üç harflilerden biri ki söyleyelim; Şok market, ‘Biz şikayetçi değiliz’ dedi Zafer Şahin’e, AK Parti’ye yakın bir gazeteciye açıklama yolladı. O da yayınladı. Ben buraya gelirken A101 CEO’su bizi arıyor, yana yakıla. Dediği şu, ‘Biz şikayetçi değiliz.’ ‘E orada sizin çalışan birisinin ifadesi varmış.’ Bir araştırıyorlar, ‘O zaman başka yerde çalışırmış, ifadeye adımızı karıştırdılar.’ Şimdi bütün basını açıklama geçtiler. ‘Tanju Özcan bize baskı yapmadı. Tanju Özcan’dan, Bolu Belediyesi’nden şikayetçi değiliz.’ Bolu’ya duyuruyor, Türkiye’ye duyuruyor. Bolu’ya duyuruyor, Türkiye’ye duyuruyor. Şimdi üç harflilerden bir tane kaldı. Bir tane. Kim o? Şimdi ona bakacağız. Eğer o da bir gün gerçekleri söylerse bu başsavcının baskılarına boyun eğmezse o da kendi halini bilir. Bilmezse kim bilir? Ben sorayım. Kim? Bolu biliyor. Bolu ne yapacağını biliyor mu?"

Kaynak: HABER MERKEZİ