İZ GAZETE- İzmirli oyuncu Berna Laçin’in performans sergilediği tek kişilik tiyatro oyunu 'Hayal Satıcısı', 8 Ocak akşamı saat 19.00'da Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

HAYAL SATICISI NE ANLATIYOR?

Hayal Satıcısı, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutuyor. Hapsoldukları bu dünyadan çıkışı engelleyen görme biçimini, özellikle de eril dili ve yarattığı körlüğü sorgulatma çabasındadır. Oyunda da söylendiği gibi “Erkek dediğin katil olur olmasına ama kurban olamaz asla.”

Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutan “Hayal Satıcısı” eril dili ve bu dilin yola açtığı körlüğü sorgulatmayı amaçlıyor. Zehra İpşiroğlu tarafından kaleme alınan oyunun yönetmen koltuğunda Berfin Zenderlioğlu oturuyor.

5e7e7bc4-1d8b-48f3-a8dd-93e53c0e14e9

HAYAL SATICISI KADROSU:

Yazan: Zehra İpşiroğlu
Yöneten: Berfin Zenderlioğlu
Dramaturji:Berfin Zenderlioğlu/Berna Laçin 
Müzik/Efekt: Burçak Çöllü
Dekor Tasarımı: Serkan Kavurt
Işık Tasarımı: Alev Topal
Afiş: Dilek Seferoğlu
Kostüm: Çolpan Butik Tasarım
Oyun Fotoğrafları: Dilan Bozyel
Reji Asistanı: Mia Elif Öcal
Oynayan: Berna Laçin

BERNA LAÇİN KİMDİR?

Berna Laçin, Türk sinema, dizi oyuncusu ve sunucudur.

İzmir, Karşıyaka’da dünyaya gelen Berna Laçin, babası askeri bir pilot olup, ilkokul, ortaokul ve liseyi İzmir’de tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanınca ailecek İstanbul'a yerleşmiştir. İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim alan Laçin, Gökkuşağı, Böyle mi Olacaktı, Ateş Dansı, Uğurlugiller, Evdeki Yabancı ve Belalı Baldız gibi pek çok unutulmaz dizide rol almıştır. Laçin'in oynadığı 3 sinema filmi de vardır. 

Editör: Duygu Kaya