Bayraklı Belediyesi, ilçede gıda güvenliği için çalışmalarına devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gıda üretimi yapan ve satışını gerçekleştiren işletmelere denetimlerde bulundu. Mevzuata aykırı tespit edilen işletmelere uyarılarda bulunuldu. Belediyeden kaç firmaya ceza kesildiği veya uyarıda bulunulduğu bilgisi paylaşılmadı.

Zabıta ekipleri özellikle fırınlar, tatlı üretimi yapan yerler ve gıda satışı yapan işletmelere gıda yüksek mühendisi ile incelemelerde bulundu. Denetimlerde; üretim koşulları, hijyen, depolama şartları, gramaj ve işletmelerin yasal belgeleri kontrol edildi. Mevzuata aykırı işletmelerle ilgili idari süreç başlatıldı.
ÖNAL: DENETİMLERİ BELLİ PERİYOTLARLA SÜRDÜRECEĞİZ
Denetimlerle ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Halk sağlığının korunması amacıyla düzenli olarak sürdürdüğümüz denetimlerimizi belirli periyotlarda sürdüreceğiz. Ekiplerimiz, gıda üretimi yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızın hijyenik koşullarda üretilen ürünleri güvenle tüketebilmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.




