Bayındır Kaymakamlığı bünyesinde bulunan Bayındır Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Dayanışma Merkezi'nde (SODAM) kadınlara, el sanatları, overlok makinesi kullanımı, turistik ve hediyelik eşya yapımı ve kuaförlük gibi çeşitli alanlarda eğitim desteği sunuyor.

Vakfın Müdürü Yusuf Özmanav, kadınların sosyal hayata katılımını artırmayı, el becerilerini geliştirerek iş edinmelerine destek olmayı hedeflediklerini ve merkezde 7 farklı kursta 185 kursiyerin eğitim aldığını belirtti.
Kurs sayılarının arttırılması hedefleniyor
SODAM Proje Koordinatörü Büşra Yeşil, aile eğitimlerine de başladıklarını ifade ederek, kurs ve kursiyer sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Kursiyerlerden Selda Şahinoğlu, usta öğreticiler sayesinde birbirinden güzel ürünler ürettiklerini söyleyerek, "Sadece sepet değil vazo, avize, tepsi gibi bir çok ürün yapabiliyoruz. Burada hem güzel ortamımız var hem de bazı arkadaşlarımız hobi amaçlı yapıyor." dedi.
Kuaförlük alanında usta öğretici olarak görev yapan Ayşe Güzelsu ise 25 kursiyere manikür, pedikür, fön çekimi ve saç tasarımı gibi uygulamaları öğrettiklerini belirterek, ilerleyen dönemde gece kursları açmayı planladıklarını söyledi.
Merkezde, kurslara katılan kadınların çocukları için de oyun alanı bulunuyor

