İBB itirafçısı Murat Kapki'nin tüm beyanlarını geri çektiğine dair mahkemeye sunduğu dilekçenin bir örneği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "ivedi" olarak istendi.
Murat Kapki, dilekçede tahliye vaadine kanarak yalan söylediğini belirterek ifadesinden vazgeçtiğine yönelik dilekçe sunmuştu. Kapki “Baskı gördüm. ‘Bir gün bile burada yatmazsın’ demelerine aldandım. Tahliye vaadine kandım. Savcıların yönlendirmesiyle doğru olmayan şeylere imza attım” demişti.
"İVEDİ" OLARAK İSTENDİ
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan bir soruşturmaya esas olmak üzere,
Mahkemenizin 2025/343 Esas sayılı yargılama dosyasına gönderilen Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün 02/03/2026 tarih 2026/2583 sayılı yazısı ve ekinde bulunan Murat KAPIKAYA’ya ait dilekçenin bir suretinin İVEDİ olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur."
MAHKEME DİLEKÇEYİ GÖNDERDİ
BirGün'ün haberine göre Başsavcılığın talebi üzerine İstanbul 40'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, ilgili dilekçeyi gönderdi. Mahkemeden savcılığa şu bildirim yapıldı:
"İlgi sayılı yazınız ile istemiş olduğunuz Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün 02/03/2026 tarih 2026/2583 sayılı yazısı ve ekinde bulunan Murat KAPKİ'ye ait dilekçesi müzekkeremiz ekinde gönderilmiştir. Müzekkeremiz ve ekleri 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanununa göre güvenli elektronik imza ile imzalanarak DYS üzerinden gönderilmiştir, ayrıca fiziki olarak gönderilmeyecektir."
GÜNEY İDDİANAMESİ KAPKİ'NİN BEYANLARIYLA HAZIRLANDI
Öte yandan tutuklu Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkında Kapki'nin beyanları esas alınarak yürütülen soruşturma tamamlandı.
Gazete Pencere'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Güney, Güney'in Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, Güney'in ablası Sabriye Akkaya, Güney'in eniştesi İsmail Akkaya, Güney'in şoförü Deniz Göleli, Güney'in koruması Veysel Eren Güven hakkında, “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Yardım Etme” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” iddiasıyla tüm sanıkların ayrı ayrı 12 yıl 8’er aydan 35’şer yıla aya kadar hapis cezası talep edildi.
Kapki ifadesinde, tutuklu bulunan Serkan Öztürk'ün, İnan Güney’in çok yakın arkadaşı ve kasası olduğunu öne sürmüştü. Kapki, o zamanki beyanlarında "Hüseyin Köksal’dan duymuş olduğum sistem içerisinde İnan Güney de vardır. İnan Güney Ekrem İmamoğlu’na da çok yakın bir isimdir. Tabiri caizse Ekrem İmamoğlu’nun adamıdır" demişti.




