Türkiyenin ilk köy tiyatrosu ünvanına sahip Bademler, Cumhuriyetimizin 103. yılı coşkusunu 7'den 77'ye tüm sakinlerinin katıldığı etkinliklerle yaşattı. Bademler Mahallesi Muhtarlığı'nın öncülüğünde Bademler Kültür ve Sanat Derneği, Bademler Spor Kulübü gibi dernekler ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle düzenlenen kutlamalar, köy meydanında başladı.

Bademler Cumhuriyet Kutlaması , (1)

222 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Burada açılan 222 metrelik dev Türk bayrağı, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin ellerinde, fener alayları ve marşlar eşliğinde köy sokaklarında dolaştırıldı.

Kortejin ardından köy meydanında, Bademler Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro Topluluğu tarafından, “Yarım Osman” adlı oyun sahnelendi. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı anlatan oyun, Bademler'de yine köylüler tarafından ve aynı meydanda sahnelenen ilk oyun olma özelliğini taşıyor.

Bademler Cumhuriyet Kutlaması , (3)-1

Babacan’dan 30 Ekim ziyareti: İzmir hızlı şekilde depreme hazırlanmalı!
Babacan’dan 30 Ekim ziyareti: İzmir hızlı şekilde depreme hazırlanmalı!
İçeriği Görüntüle

"YAŞASIN CUMHURİYET"

Cumhuriyet törenlerinin ardından katılımcılara kısa bir teşekkür konuşması yapan Bademler Mahalle Muhtarı Alibey Şen, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı ve görkemli kutlamalar yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ