İsveç, seksi resmen bir spor olarak kayıtlara geçiren dünya üzerindeki ilk ülke oldu.

‘Times of India’ya röportaj veren İsveç Seks Federasyonu Başkanı Dragan Bratych, “Herhangi bir spor gibi, cinsel aktivitede istenen sonuçları elde etmek için eğitim gereklidir. Bu yüzden insanların bu konuda da yarışmaya başlaması mantıklı.” dedi.

İsveç Seks Federasyonu, ilk Avrupa Seks Şampiyonası’nı şimdiden organize etti. Turnuva 8 Haziran’da Göteborg’da gerçekleşecek.

Şampiyona nasıl olacak?

Avrupa Seks Şampiyonası’nda katılımcılar, 6 hafta boyunca 16 disiplinde yarışacak. Her bir deneme 45 dakika ile 1 saat arasında sürecek ve katılımcılar bir günde en fazla altı saat yarışabilecek.

Organizasyonda, farklı ülkelerden 20 kişinin yarışacağı öngörülüyor ve denemelerin kazananlarını 5 ile 10 arasında puanlama yapacak bir jüri ve seyirciler belirleyecek. Yarışmada katılımcılar, ‘kamasutra’ hakkındaki teorik bilgilerini göstererek ekstra puan kazanma şansına sahip.

Avrupa Seks Şampiyonası organizasyonundan yapılan açıklamada, “Cinsel yönelimin spor taktiklerinin bir parçası olarak dahil edilmesi, Avrupa ülkeleri arasında devrim niteliğinde bir ilerleme olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Hangi ülkeler katılacak?

Şu ana kadar Avrupa Seks Şampiyonası’nda yer alması onaylanan katılımcılar:

Ann Joy (Finlandiya), Selva Lapiedra (İspanya), (İtalya), Sexy Lexy (Portekiz), Monsieur Lorenzo Viota (Fransa), Nek Sinner (Yunanistan), Matthew Meier (Ukrayna), Barbie Sins (Büyük Britanya), Mister Riddle (Rusya) ve Sweet Mery (Hırvatistan), Mugur (Romanya).

Editör: Özlem Çimen Durmaz