Kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam eden Çeşme Belediyesi tiyatroseverleri bir dizi tiyatro ile buluşturdu. Alaçatı Amfi Tiyatro’da gerçekleşen Alaçatı Tiyatro Günleri kapsamında ilk olarak uyarlama ve yönetmenliğini Cengiz Toraman’ın yaptığı “Aziz Nesin Kabare” Çeşmeli izleyicilerle buluştu. Ardından Rutkay Aziz’in yönettiği, Taner Barlas’ın kurguladığı 1984 (Büyük Gözaltı) George Orwell’in kült romanı 1984’teki distopyayı tiyatro sahnesine taşındı. Meddah kültürünün son temsilcisi usta oyuncu Mehmet Esen’in tek kişilik gösterisi Çeşmeliler’i doyasıya güldürdü. Genco Erkal, Ahmet Arif’i anlattığı yeni oyunu Şahdamarım ile Çeşmeli izleyicilerle duygulu anlar yaşattı.
 
ASI KUŞ “ALAÇATI’YA” KONDU

Alaçatı Tiyatro Günleri kapsamında sahne alan son isim ise, Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından Ali Poyrazoğlu oldu. Bir konuşma ustası; anlatanla dinleyeni, oyuncuyla seyirciyi, uyuşmazmış gibi görünen şeyleri bir araya getirebilen, kullanabilen bir usta olan Ali Poyrazoğlu Asi Kuş’ta Bizet’nin ünlü operası Carmen’in bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyor. Opera, tiyatro, bale ve güldürü ustalığının bir arada olduğu oyun Çeşmeliler’e unutulmaz anlar yaşattı. 
 
SEYİRCİYİ İÇ DÜNYALARININ DERİNLİKLERİNE TAŞIDI

Yaşama, sanata ve aşk olgusuna farklı bir bakış getiren Poyrazoğlu, yaptığı kapsamlı araştırmaların ışığında edindiği bilgileri hayat deneyimleriyle harmanlayarak seyircisiyle paylaştı. Poyrazoğlu şahsına münhasır sahne anlayışı ve zengin bilgi birikimiyle seyircilerini kendine bir kez daha hayran bıraktı. Poyrazoğlu, samimi anlatımı, ironik ve eleştirel bakış açısıyla kendini bazen gülerek, bazen duygulanarak, bazen de şaşkınlıkla dinleyen Çeşmeli seyircilerini kendi iç dünyalarının derinliklerine taşıdı.
 
ZEKİ MÜREN ANILDI

Türkiye'nin “Sanat Güneşi” olarak anılan Zeki Müren’i yad eden Poyrazoğlu, “Şimdi Uzaklardasın” şarkısını Çeşmelilerle birlikte söyledi.
 
“KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ DEVAM EDECEK”

Programın sonunda sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Türk tiyatrosunun duayenlerinden Ali Poyrazoğlu’nu ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Pandemi günlerinde Ali beyi aradım, sanattan ve sanatçıdan uzağız, pandemi bitince geleceğinize söz veriyor musunuz dedim, geldi, kendisine bir kez daha teşekkür ederim. Sanatın ve gerçek sanatçıların her zaman yanındayız. Çeşme’de kültür sanat etkinlikleri hız kesmeden devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi