CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yine evinin mutfağında bir video yayınladı. Video sonrası ise tezgahta görülen Airfryer sosyal medyada gündem oldu. Bilmeyenler ise Airfryer nedir diye araştırmaya başladı.

Airfryer nedir?

Airfryer (Hava fritözü) delikli bir sepete giren yiyeceklerin etrafına sıcak hava üfleyerek yemeğin pişmesini sağlar. Havanın gücü ile yiyeceğin içi ve dışı pişer.

Airfryer, son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Airfryer (hava fritözü) sıcak havayı yiyeceklerin etrafında dolaştırarak yiyecekleri kızartan mutfak aleti. Sıcak havayı yiyeceğin etrafında çevirerek yemekleri pişiriyor. Bu sebeple hem fırından hem de fritözden ayrılıyor.

Airfryer sağlıklı mı?

2015 yılında yapılan bir araştırma, derin yağda kızartma ve hava fritözünde kızartma ile pişirilen patates kızartması arasındaki farkları inceleyerek, hava fritözünde kızartılmış gıdanın önemli ölçüde daha düşük yağ içeriğine sahip olduğu, ancak benzer nem içeriği ve rengi koruduğu sonucuna vardı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz