Seyfi GÜL-ADD Foça Şubesi olağan kongresi 3 Mart 2023 Cuma Günü Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Kongrenin açılış bölümüne Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve bazı STK temsilcileri’de katılarak başarı dileklerini ilettiler. Divan Kurulunun oluşturulması ve mevcut Başkan Şeniz Ararat’ın açış konuşmasının ardından faaliyet ve denetim raporları okunarak ibra edildi. Ardından seçime geçildi.
144 üyenin 88’inin oy kullandığı seçimde Ayla Aksoy, Cenk Bakırlı, Jale Kaygısız, Mehmet Haluk Benli, Ali Altunbahar, Ali Cem Eden ve Gülsen Yabacı yeni  Yönetim Kurulu, Poyraz Aksoy, Sedat Eryılmaz ve Faik Levent Onan Denetim Kurulu, Recep Bozkurt, Muharrem Yeşilkaya ve Dilek Bozkaya Asrav Disiplin Kurulu üyeleri, Süel Öztürk ve Cenk Bakırlı ise Genel Merkez Delegeleri olarak belirlendi.
ADD Foça Şubesi’nin yeni başkanı Yönetim Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda belirlenecek.

ATATÜRK BUGÜNDE ÖNDERİMİZ YOL GÖSTERİMİZ

2016 yılından beri Şube Başkanlığı görevini sürdüren Şeniz Ararat seçilen arkadaşlarını kutlayarak başarılar diledi. ADD’nin Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunuculuğunu yapan büyük bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirten Şeniz Ararat; “ADD 1989 yılında rahmetli Muammer Aksoy tarafından kurulmuş, çok köklü, Türkiye’nin en büyük demokratik kitle örgütüdür.  Bizim amacımız belli. Görevimiz belli. Atatürk’ün izinde, onun açtığı bilim yolunda, onun ilkeleri, hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmek.  Dün olduğu gibi bugünde Atatürk bizim önderimiz. En büyük yol göstericimiz.  Onun her zaman izindeyiz. 2016 yılında başladığım ADD Foça Şubesi başkanlığı’ndan bugün itibariyle ayrılıyorum. Uzun yıllar ADD Marmaris Şube başkanlığı yapan babamın ısrarıyla yönetim kuruluna girdim. Ama başkanlık düşünmüyordum. Çünkü hiçbir dernek faaliyetim yoktu daha önce.  Üç dönem toplam 7 yıl oldu. Bu görevi büyük bir onurla, gururla yerine getirmeye çalıştım.  Aileme, şubemize , derneğimize layık olmaya çalıştım. Bütün kurum ve kuruluşlarla, belediyemiz ve başka kurumlarla hep iyi ilişkiler sürdürme çabası içinde olduk. Sanırım bunu da başardık. Benim için yaptıklarımız içinde en önemlisi gençlere yaptığımız katkıydı.  Pek çok gencimize burs vererek yardımcı olmaya çalıştık. Onların derneğe gelip bize teşekkür edişleri, hatta daha sonra üye olmak isteyişleri bizi çok gururlandırdı. Görevimi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Şimdi bayrağı kurullara yeni seçilen arkadaşlarımıza devrediyoruz. Umarım ve eminim onlarda çok başarılı olurlar. 2016 yılından beri beni bu göreve layık gören üyelerimize de çok teşekkür ederim, saygılar sunarım.” Dedi.

İPTAL DİLEKÇESİ

Öte yandan; çeşitli kurullara aday üyelerden Eser Dürser, Doğan Behar ve Emine Deniz Başkurt tüzüğe aykırı olmasına rağmen, genel kurul sırasında üyelere dernek attentli kağıtlara basılmış blok liste dağıtılarak isimlerin dikte edildiğini iddia ederek seçimin iptal edilmesi talebiyle divan kuruluna dilekçe verdiler.

Editör: Özlem Çimen Durmaz