Narlıdere Cemevi Kadın Meclisi, Ekmek ve Gül Narlıdere Grubu ve Narlıdere Demokrasi Platformu çağrısıyla Narlıdere Cemevinde yapılan etkinliğe farklı kesimlerden kadınlar katıldı. Ekmek ve Gül’ün hazırladığı 8 Mart sinevizyonun izlenmesinin ardından Cemevi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Serin açılış konuşmasını gerçekleşti. Açılışın ardından bugüne kadar kaybedilen üyeler için saygı duruşu Şennur Sezer' in 8 Mart Güneşi şiiri eşliğinde gerçekleşti. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ekmek ve Gül yazarı Fulya Alikoç, 1800’lerden bugüne kadın mücadelesini aktaran sunum gerçekleştirdi. Yükselen kadın taleplerini dile getiren Alikoç, yoksullaştırılmaktan anti laik uygulamalara, emek sömürüsünden şiddete, her kesimden kadının sorun ve taleplerini ifade etti. Ekmek ve Gül grevlerinden bu yana gelişen kadın hareketine örnekler veren Alikoç Hayat Televizyonundan Ekmek ve Gül portali ve dergisine gelinen süreç hakkında da bilgi verdi. 
Sohbet etkinliğinden sonra katılımcılarla birlikte Cemevi bahçesinde yapılan ortak basın açıklamasını  Ekmek ve Gül grubundan Günseli Uğur okudu. 18.00 de Alsancak'ta yapılacak olan IKP yürüyüşüne çağrı yapılmasının ardından türküler ve şiirlerle etkinlik devam etti.

Editör: Esra Seyirden