Gürsel Tekin'den CHP binası açıklaması
Gürsel Tekin'den CHP binası açıklaması
İçeriği Görüntüle

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2025-YKS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen ancak çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramayan adaylara verilen ek sürenin 12 Eylül 2025’te sona ereceğini açıkladı. Öğrencileri bu fırsatı kaçırmamaları konusunda sosyal medya aracılığıyla uyaran Özvar, başvuruların yerleştikleri üniversiteler üzerinden yapılacağını hatırlattı.
YÖK’ten öğrencilere kritik uyarı: Bu fırsatı kaçırmayın
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yükseköğretim programlarına yerleşip kaydını yaptıramayan adaylara tanınan mazeret kayıt hakkının süresinin 12 Eylül 2025’e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu hak kapsamında adaylar yerleştirildikleri üniversitelere başvurarak uygun görülmesi halinde kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

Mazeret kayıt hakkı uzatıldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2025-YKS sonuçlarıyla yükseköğretim programlarına yerleştiği halde mazeretleri sebebiyle kayıt yaptıramayan adaylara tanınan mazeret kayıt hakkı 12 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu kapsamdaki adaylarımız, yerleştirildikleri yükseköğretim kurumuna başvurarak mazeretlerinin uygun bulunması halinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Henüz kaydını yaptıramamış kıymetli adaylarımızın, bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyorum.”

Kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

Mazeret kaydı için adayların yerleştirildikleri üniversitenin öğrenci işleri birimine başvurmaları gerekiyor. Başvuru sırasında mazeret belgelerinin sunulması, kayıt hakkının kullanılabilmesi için zorunlu. Bu süreçte herhangi bir gecikme, kayıt hakkının kaybedilmesine neden olabilir. 12 Eylül son tarih.

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ