Sevdamız Konak; Kadın, Güç, Emek sloganıyla harekete geçtiğini belirten Semra İğtaç, "Konak'ı koruyarak kalkındıracağız" vizyonuyla çalışacağını kaydetti.
Konak'ın potansiyelini bildiğini ve çözüm odaklı bir şekilde yıllardır şehrin sorunlarını dinlediğini belirten İğtaç, Belediye Meclis Üyesi aday adayı olarak katılımcı bir yaklaşımla partisinin çözüm çalışmalarına destek vermeyi hedeflediğini ifade etti. Sahada geçirdiği 30 yıl boyunca Konaklılarla bir araya gelerek halkın nabzını tuttuğunu vurgulayan İğtaç, aynı zamanda 15 yıldır Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Üyesi, 1881 Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Konak Tüm Emekliler Derneği Üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi olduğunu dile getirdi.


CHP Konak İlçe örgütünde 2012'den beri pek çok görevde bulunarak deneyim kazandığını vurgulayan İğtaç, "Sevdamız Cumhuriyet, İlkelerimiz Atatürk, Aşkımız Konak: Kadın, Güç ve Emek" sloganıyla çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü ve Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 89. yıl dönümünü kutlayan İğtaç "Kadınların, engellilerin, yaşlıların, kent yoksullu mağdurların ötekileştirilmediği, toplumun kamusal olanaklarından eşit faydalandığı, eşit söz hakkına sahip olduğu bir Konak için mücadele sözü veriyorum.  Kadınların gücüne inanıyorum. Biz yeter ki seçme değil seçilme hakkımızı kullanabilelim. Her yerde olalım. Sadece belediye başkanı değil, belediye meclis üyeleri de olalım, muhtar da olalım kentimizi eşit yönetelim" mesajı verdi.

Semra İğtaç kimdir?

23 Eylül 1968 yılında Konak'ta doğan Semra İğtaç, 27 Mayıs Orta Okulu, Şehit Fethi Bey Lisesi'ni bitirdikten sonra, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon bölümünden mezun oldu. 
Tiyatrodan sanata, halkla ilişkilerden yazarlığa, televizyon programlarından yapımcı, yönetmen ve yayın editörlüğüne uzanan kariyerinde; doğduğu şehrin tarihini, kültürünü ve sorunlarını radyo ve televizyon programlarında başarıyla ortaya koydu. 1881 Televizyonu youtube kanalının kurucusu olan Semra İğtaç hazırladığı belgeseller ile ulusal ve uluslararası ödüller aldı. Çeşitli televizyon kanallarında hazırlayıp sunduğu haber programları ve söyleşiler ile tanındı.
2012 yılından beri üye olduğu CHP Konak İlçe Örgütünde Mahalle Delegesi, Mahalle Temsilcisi, Okul Sorumlusu, Sandık Görevlisi, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Bilişim Sorumlusu, Eğitim Sekreteri, Başkan Yardımcısı görevlerini yürüttü.
 

Editör: Murat Attila