Karaburun, Çeşme, Seferihisar, Urla, Selçuk, Güzelbahçe, Balçova, Narlıdere ve Menderes ilçelerini kapsayan Yarımada Belediyeler Birliği seçimleri tamamlandı. Urla Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde sandıktan çıkan isim Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay oldu.

 Urla Belediyesi Meclis salonun gerçekleştirilen toplantıda birlik üyeleri, birlik başkanı, encümen üyeleri ve komisyonlarını yeniden seçti. Kıyı Ege Belediyeler Birlik Başkanı olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay seçildi.

Yarımada'da değişim görünür ve yaşanır olacak

Kıyı Ege Belediyeler birliğine başkan Mustafa Günay, “Şahsımı ve birlikte görev yapacağımız arkadaşlarımızı seçerek göstermiş olduğunuz teveccüh ve güvene layık olmaya çalışacağız. Yarımada Belediyeler birliği çalışmalarımız kaldığı yerden yarımadaya daha iyi hizmet getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yarımada'nın önemi ve değeri çok büyük. Turizmin başkenti yapmak için çalışacağız. Ekolojik denge ve ekolojik kapasitesini koruyacak, kent ve kırsalını birbirinden ayrı düşünmeyeceğiz değerini bilecek, hafızasını yaşatacağız. Sadece üstün kamu yararını esas alan su, toprak, arazi, ulaşım, atık, enerji yönetimlerine değil, göç, yoksulluk, işsizlik, eşitsizlikler ve kent suçlarına da yönelerek, kır, şehir ve bölgede "planlama - yönetim - örgütlenme", dinamiklerine çalışacağız. Yerel yönetim anlayışına taze bir nefes olacağız. Deniz ve toprağın bahşettiğini emanet bilerek Yarımada'da değişimi görünür ve yaşanır kılacağız. Yarımada belediyeler birliğini yeniden yapılandırmak, kendimizi yerelin bütüncül ve barışçıl yaşamına adamak hep beraber yarımada olmak için çalışıp yarımadayı kalkındıracağız” diye konuştu.

Editör: Esra Seyirden