Türkiye'de Avrupa ülkelerine satılan şirketlerin sayısı son yıllarda günden güne artmaya devam ediyor. Küresel ölçekli dev şirketler, Türkiye’deki ekonominin durumunu fırsat görerek kendi bünyelerine katma sürecine girdi. Danimarka'nın nakliye devi DFDS'nin Ekol Lojistik’i satın alacağı öğrenildi. Sürecin önümüzdeki aylarda tamamlanacağı ifade edilirken Ekol Lojistik’in 277 milyon dolara el değiştireceği ifade ediliyor.   

Türk kara lojistik avantajından faydalanacak

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DFDS CEO'su Torben Carlsen, "Tedarik zincirlerini son pazarlara yaklaştırması nedeniyle Türkiye'nin Avrupa için bir üretim merkezi olarak rolü gelecekte daha da güçlenecek. DFDS'nin geniş feribot ağı ile Ekol Lojistik'in karayolu taşımacılığı deneyiminin bir araya gelmesi, Türkiye ile Avrupa arasındaki lojistik akışını daha fazla kolaylaştırması bekleniyor. Akdeniz'e Karayolu Erişiminin Sağlanması: DFDS, römorklardaki malları feribot, karayolu ve demiryolu ile taşıma stratejisini bu satın alma ile genişletiyor. Bu sayede Akdeniz'e karayolu bağlantısı da sağlanmış oluyor” dedi.

Son söz Avrupa Birliği’nde

2022 yılında satış pazarlıklarına başlayan taraflar arasındaki görüşmeler, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı. Ancak satışın tamamlanması için DFDS'ye gerekli yetkinin Avrupa Birliği tarafından verilmesi bekleniyor.

Editör: Esra Seyirden