Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye tek yürek oldu. Televizyonlar da bugün depremzedelere yardım toplamak için ortak yayın yaptı. Canlı yayına pek çok siyasetçi ve ünlü isim katılarak bağışta bulundu. Peki Türkiye Tek Yürek kampanyasında kim ne kadar bağış yaptı?

TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda yayınlanan kampanyada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağış toplamak için ortak canlı yayın yapıldı.

"Türkiye Tek Yürek" başlıklı kampanyanın ilk iki saatinin moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel ve Tümer Doğru üstlenirken daha sonra Nazlı Çelik ve Acun Ilıcalı sunumuyla yardım kampanyası sürdürüldü.

Kampanyada saat 22.30 itibarıyla 101 milyar 101 milyon liralık bağış rakamına ulaşıldı. Gönderilen SMS adedi ise 4 milyon 714 bine yaklaştı.

Erdoğan ne kadar bağış yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan, kabine olarak 136 milyon 589 TL bağış yapıldığını açıkladı.

Meral Akşener ne kadar bağış yaptı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendi ve eşi adına birer maaşını kampanya için bağışladığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar bağış yaptı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını yani 73 bin 379 lirayı bağışladı.

 Diğer yardımlar şöyle:

-Merkez Bankası ortak yayında 30 Milyar TL bağış yaptı.

-THY ortak yayında 2 Milyar TL bağış yaptı.

-Cengiz Holding ise 3 milyar TL bağış yaptı.

-Vakıfbank 12 Milyar TL, Halkbank 7 milyar TL ve Ziraat Bankası 20 milyar TL bağış yaptı.

-Selin Ciğerci ortak yayında 2 Milyon TL bağış yaptı.

-Turkcell 3,5 milyar TL, Kalyon Holding 950 milyon TL, Türk Telekom 2 milyar TL, Borsa İstanbul 2 milyar TL, TMSF 2 milyar TL, Zirve Holding 700 milyon TL, Haluk Bayraktar (Baykar Teknoloji) 2 milyar TL, TÜRK-İŞ 20 milyon TL, Özdilek Holding 20 milyon TL, Ali Babacan bağış olarak 1 maaşını Türkiye Tek Yürek kampanyasına bağışladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop 4 aylık maaşını bağış yaptı. Ziraat Katılımı 1 milyar TL, Doğuş Holding 500 milyon TL, Yeni Çamoluk Otomotiv 50 milyar TL bağış yaptı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 200 bin lira bağışta bulundu, Nihat Hatipoğlu 200 bin lira bağışta bulundu, Avrupa Konutları - Artaş İnşaat 20 milyon TL bağışta bulundu, Bilfen Okulları 1 milyon TL bağışladı, Memur-Sen 10 milyon TL bağışladı, HAK-İŞ 10 milyon TL bağışta bulundu. Filli Boya 10 milyon 250 bin lira bağışta bulundu, Gülle Tekstil 1 milyon TL bağışta bulundu, Boyner Grup 50 milyon TL bağışta bulundu, Vitamin Gübre Tarım Anonim Şirketi 10 milyon TL bağışta bulundu, GKN Kargo 1 milyon TL bağışta bulundu, Doğuş Holding 1 milyar TL bağışta bulundu.

Editör: Özlem Çimen Durmaz