İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ismini açıklamayan bir hayırseverin 'Askıda Fatura'daki tüm faturaları ödediğini açıkladı. Soyer paylaşımında; faturaları ödeyen kişiye, AHBAP Platformu Başkanı Haluk Levent'e ve platforma teşekkür etti. 

Haluk Levent ise platforma geçtiğimiz günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin askıda fatura kampanyaları için 6 milyon 250 bin TL’lik bağış yapıldığını açıklamıştı.

Tunç Soyer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Çok güzel bir iyilik hareketine tanıklık ettik. Bir hayırsever Ahbap Platformu üzerinden Askıda Fatura'daki tüm faturaları 1,931,956 TL bağışla ödedi. İsmini açıklamayan hayırsevere, Haluk Levent'e ve Ahbap Platromu'na İzmir adına teşekkür ediyorum.

ASKIDA FATURA UYGULAMASI NEDİR?

Koronavirüs salgını sürecinde başlatılan 'Askıda Fatura' uygulamasında, yardıma ihtiyaç duyanlar “Biz İzmir” dijital platformu üzerinden ödeyemedikleri İZSU faturalarını sisteme kaydedebiliyor. Onlara destek olmak isteyenler İzmirliler ise aynı sistem üzerinden askıya çıkan faturalardan dilediğini seçerek ödeme yapabiliyor.


 

Editör: Duygu Kaya