Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7'lik deprem sonrası tüm Türkiye yasa boğuldu. Herkes depremzede vatandaşlara yardım için seferberliğe geçti. Depremzedeler için bir yardım da Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı'ndan (TÜLOV) geldi.
 

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada: "Deprem felaketinin meydana geldiği ilk gün sabah saatlerinden itibaren vakfımız bünyesinde genel sekreterimiz başkanlığında bir afet destek kurulu oluşturuldu. Öncelikle depremden en çok etkilenen il ve ilçe başkanlarımızla temasa geçtik. Olayın boyutlarını öğrenerek kendilerinden ihtiyaç listelerini istedik.

Kilis’deki organize Sanayi’de bulunan Mütevelli heyeti üyelerimizin olan 10.000 metre² kapalı alanı olan fabrikayı il başkanımıza teklif ettik. Gelen ihtiyaç listeleri doğrultusunda yardımları toplamaya başladık. Nakdi yardımlar için hesap numaralarımızı paylaştık. Ayni yardımlar için konak belediyemizle geçtiğimiz hafta imzaladığımız ortak hizmet protokolü çerçevesinde çalışmalara başladık.

Konak belediyemizin bizden talep ettiği ilaç ve tıbbi malzemeleri depremin ertesi günü konak belediyemizin araçlarıyla hatay’a gönderdik. Bu arada hatırı sayılır miktarda maddi yardım vatandaşlarımızdan tarafımıza iletilmekte. Bu süreç takdir edeceğiniz gibi uzun soluklu bir süreç olacak çünkü ülkemizin başına gelen en büyük felaketlerden bir tanesi. Bu toplanan nakdi yardımların bir kısmıyla tıbbi malzeme aldık ve yine konak belediyemizle birlikte hatay’a yola çıkan 12 kişi doktor 18 kişi hemşire toplam 70 kişilik ekibimizin istekleri doğrultusunda bu tıbbi malzemeleri ve ilaçları temin ettik.

Vakıf olarak yaptığımız toplantılar sonucunda bu maddi yardımın büyük kısmını depremde öksüz ve yetim kalan öğrencilerimizin eğitiminde kullanmayı düşünüyoruz. Yine felaketin üçüncü gününde çok büyük miktarda tıbbi malzeme ve ilacı yine konak belediyemizin tırları vasıtasıyla Hatay Adıyaman ve Malatya ya göndermek üzere teslim ettik. Vakfımıza şu anda hala yardımlar nakdi ve ayni şekilde devam etmekte. Şu anda vakıf başkanımız bölgede, mütevelli heyeti üyelerimizin bir kısmı bölgede. Onların bildireceği ihtiyaçlar doğrultusunda cuma gününden itibaren vakfımızdan bir grup daha bölgelere intikal edecek. Bölgeye intikal ederken yine en önemli ihtiyaç malzemelerini kendi yanlarında bölgeye götürecekler. Gün birlik beraberlik günü yaraları birlikte sarma günü vakıf olarak da elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz milletimizin başı sağ olsun geçmiş olsun." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz