CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Başkanı Cemil Tugay geçmişte büyük zorluklar yaşadığını açıkladı. Haber Türk’te Gülçin Hacıevliyagil Ayçe’nin konuğu olan Tugay, “Bir bir öğretmen çocuğuyum. Gerçekten biraz  zorluklar içinde yaşadık. Şöyle bir geçmişim var. Çocuk yaşta, pazarda çalışarak hatta işportacılık yaparak yaşadım ben. Ben mesleğimi yapmaktan çok ülkemizde yaşanan ağır sorunları özellikle eşitsizlik ve adaletsizlikleri kabullenemedim. Bunlarla ilgili çalışma yapmak, adaletsizlikleri gidermek istedim” dedi.

Problemlere duyarsız kalamazdım o nedenle siyasette girdim

İşportacılık yaptığı dönemde aynı zamanda İzmirlilerin çok sevgisini gördüğünü ifade eden Tugay şöyle konuştu: “İzmirlilerin benim gibi çocuklara nasıl merhametle yaklaştıklarını nasıl sevgi ile yaklaşıp sahip çıktıklarını gördüm. Ben bu kent kadar insanı sarıp kucaklayan yuva hissi veren başka bir yer düşünemiyorum. Böyle bir kentin yetiştirdiği çocuklardan biri olarak çok iyi bir meslek sahibi olsam da işlerim yolunda olsa da dışarıda yaşanan problemlere duyarsız kalamazdım. O nedenle siyasette katkı vermek istedim. Siyasette çalışmaya başladım. Belediye başkanlığı verilince tabii ki benim için çok büyük bir onur oldu. O andan itibaren de özellikle zorluk yaşayan insanlara birebir dokunacağımız bir imkan başladı. Bir insanın bir sorununu bize iletmesi ve bizim bir şeyler yapabilmemiz inanılmaz güzel bir duygu. Bu yolda başarılı olduğumuzu görünce tabi ki bunu büyütmek, daha büyük işler yapmak istiyorsunuz. Çok sevdiğiniz, aşık olduğunuz bir şehir var. Yaşanan sorunları sizin ellerinizle dokunarak birer birer azalttığınızı görüyorsunuz.”

Yapılan hizmetler insanların hayatına dokunuyor

Tugay, “İnsanlar çok farklı şeyler istiyorlar. Her birinin problemi, ihtiyacı farklı. Her ne iletilirse iletilsin. Temizlik olur, kapısının önünde tadilat olur, işleriyle ilgili bir sorunu olur, sosyal yardıma ihtiyacı vardır, yoksuldur. Engelli bir insanın ulaşımla ilgili bir ihtiyacı vardır. Bazen sadece arınıp, sorulmak isterler. Yaşlı insanların hastaneye gidişleriyle ilgili onlara yardımcı olabiliyorsunuz. Bir tesis yapıyorsunuz, o tesis onlar için bir cennete dönüşebiliyor. Bizim Bilge Çınarlar isminde ileri yaşta yurttaşlarımız için kullandığımız bir aktivite merkezi var. Binlerce insanın devam ettiği bir yer. Çok büyük mutluluk yaşıyorlar. Buluyorlar, yaşama bağlanıyorlar. Hem onlar dışarıya bir şeyler veriyorlar hem de onlar dışarıdan bir şeyler öğreniyorlar. Karşıyaka 95 Projesi Türkiye’de çok belediyenin yaptığı bir şeydir. Yeni doğan bir bebeğe nasıl bakacağını bilmeyen bir annenin çaresizliğini ben de çocuk sahibi olduğumdan çok iyi biliyorum. O annenin yanında olan bir belediye görevlisi nasıl besleyeceğini, nasıl temizleyeceğini, nasıl uyutacağını, bir problem olduğunda o problemi nasıl çözeceğini anlatıp öğretiyor. Telefonunu da bırakıp bir sorunu olduğunda aramasını söylüyor. Belediye insanların her anlamdaki sorunlarıyla ilgilenen bir kurum” ifadelerini kullandı.

Yarın Genel Merkezin İzmir’e sürprizi olacak

İlçe belediye başkan adaylarıyla birlikte mükemmel bir kurum olacaklarını vurgulayan Tugay, “Biz mükemmel bir takım modeli kuracağız. Birbirini destekleyen, tamamlayan bir yapı olacak. CHP’nin aday olarak gösterdiği 30 arkadaşımız da üstün nitelikleri olan çok önemli birikimleri olan insanlar. Onlarla birkaç kez bir araya geldik ve takım olma sözü verdik. Zor günlerde birbirimizin yanında olmayı ve iyi fikirleri de konuşmayı amaçlıyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi çok motiveler. Yarın yapılacak aday tanıtım toplantısına da değinen Tugay, “Genel merkezimizin bize bazı sürprizleri olacağını duydum. Bu Genel Başkanımızın bize jesti oldu. Genel Başkanımız Özgür Özel’e çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Yarın bizim için unutulmaz bir gün olacak. İzmir’de de çok uzun zaman hatırlanan özel bir aday tanıtım toplantısı olacak” diye konuştu.

Editör: Esra Seyirden