TİP Genel Merkezi, "12 Şubat Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de İstanbul İl Başkanlığımızda milletvekillerimizin katılımıyla Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacağız" açıklamasını yaptı. 
Bu gelişme üzerine Gazeteci Hasan Basri Akdemir, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Gökhan Zan olduğunu ileri sürdü.
Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Akdemir, "PM kararı alındı. Gökhan Zan kabul etti. Yarın resmi açıklama yapılacak” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Zan, yakın zamanda istifa etmişti

Genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Gökhan Zan, kısa bir süre önce partisinden istifa ettiğini açıklamış, "Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İYİ Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 
Eski futbolcu Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin soruya, "Beni gönüllerine koyan Yüce Türk Milleti, nerede görmek isterse ben ordayım" ifadelerine yer vermişti.  

Hatay’da Lütfü Savaş tartışması

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Lütfü Savaş’ın ismini açıklaması üzerinde kamuoyunda Savaş’ın adaylığı ile hakkında tartışmaların fitilini ateşlemişti. 
 Kahramanmaraş merkezli olmasına rağmen Hatay’da da derin yıkıma sebep olan depremlerin birinci yıldönümü anmalarına da yansımıştı. 6 Şubat Anması’nda iktidar temsilcilerine yönelik protestolardan Lütfü Savaş da nasibi almıştı.

Editör: Esra Seyirden