İZ GAZETE-Üniversitelerde bahar dönemi 20 Şubat'tan itibaren başladı. Deprem nedeniyle eğitim, uzaktan eğitim modeli ile yapılacak.

Buna göre, derslerin teorik kısmı uzaktan eğitim ile yapılırken, uygulamalı kısımları Nisan ayından sonraya bırakılacak. YÖK, nisan ayında hibrit eğitime geçilip geçilmeyeceğini yeniden değerlendirecek.

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi konuya ilişkin karara tepki göstererek yaptığı açıklamada, "Mesleğimizin temel bilgi ve becerilerinin öğretildiği, 1.2. ve 3. Sınıflarda eğitim öğretimin, online olmasını kabul etmiyoruz! Hak ettiğimiz standartta eğitim almadan halkımıza, hastamıza dokunmayı kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Standarttan uzaklaşan uygulamaları kabul etmiyoruz!

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Teorik bilgi yanında beceri eğitimini de gerektiren hemşirelik temel dersleri, hemşirelik eğitiminin dört yılına dağıtılmıştır. Hemşirelik eğitiminin her aşaması,mesleki beceri laboratuvarları,klinik ve sahada uygulamalı eğitim gerektirmektedir.

Pandemi döneminde eğitimimizin aldığı yaraları henüz saramamışken, pandemi döneminde aldığımız uzaktan eğitimin yol açtığı açıkları kapatmaktan bile halen çok uzakken; uzaktan eğitim istemiyoruz.

Mesleğimizin temel bilgi ve becerilerinin öğretildiği, 1.2. ve 3. Sınıflarda eğitim öğretimin, online olmasını kabul etmiyoruz! Hak ettiğimiz standartta eğitim almadan halkımıza, hastamıza dokunmayı kabul etmiyoruz!

Hemşirelik eğitiminde standarttan uzaklaşan farklı uygulamaları kabul etmiyoruz!"