29 Nisan 2023'te gerçekleştirilen genel kurulda göreve gelen Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi yönetim kurulu ilk toplantısını 11 Mayıs'ta gerçekleştirdi. Toplantıda, Nil Kahramanoğlu 2 yıl süreyle şube başkanı seçildi. Kahramanoğlu bu süre sonunda görevini yeniden seçilecek bir yönetim kurulu üyesine devredecek. Mazlum Vesek Şube Başkan Yardımcısı, Özde Koca İdari Sekreter, Feyaz Tatar da Mali Sekreter oldu.

Gazetecilerin evi

Seçim sürecinin gölgesinde bir genel kurul geçirdiklerini belirten Nil Kahramanoğlu, “Genç bir listeyle yeni bir yola girdik. Heyecanlıyız, İzmir’de daha işler ve üyeleriyle iletişimi güçlü bir şube yaratmak istediğimiz için bu görevi üstlendik. Kadınların ve gençlerin söz sahibi olduğu bir dönem olacak. Bu hedefimizin ilk adımını da İzmir şubede kadın bir başkan seçerek attık. Sendikamız için 'gazetecilerin evi' diyoruz. Bu eve aidiyet duygusunu artırmak istiyoruz. Ne yazık ki örgütlülüğün en az olduğu sektörlerden birinde çalışıyoruz. Özellikle mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımızın örgütlenmesinin üstünde duracağız. Daha fazla yan yana geleceğiz. Çünkü biz gazeteciler birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Örnek olacağız

Hem yaşanan bayrak değişimi hem de şubede kadın başkanlar döneminin başlaması nedeniyle oldukça heyecanlı olduğunu belirten Özde Koca ise şöyle konuştu:

 “En başından beri TGS İzmir'de gençlerin, özellikle de kadın gazetecilerin sesinin daha çok duyulduğu bir oluşumu amaçladık. Adımlarımızı da bu doğrultuda atmaktan vazgeçmedik. Görev süremiz olan 4 yıl boyunca 2 kadın gazetecinin başkanlık görevini üstleneceği yönetimimiz, bu açıdan da örnek olacak. Gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılanmadığı, insanca yaşayabildiği, düşünce ve basın özgürlüğünün güvence altına alındığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Sesimizi ancak örgütlenerek duyurabiliriz. Sahada aktif olarak çalışan arkadaşlarımızı sendika çatısı altında, bizlerle omuz omuza yürümeye, mücadelemize güç katmaya davet ediyoruz.”

Editör: Duygu Kaya