2025-YKS tercih süreci kapsamında hukuk fakültelerine yönelik önemli bir değişiklik yürürlüğe girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) yayımladığı güncel tercih kılavuzuna göre, hukuk fakültelerinin kontenjanları azaltıldı, başarı sıralaması barajı ise 100 bine çıkarıldı. Yükseköğretimde kaliteyi artırmayı hedefleyen bu düzenleme, 2025 tercih döneminden itibaren geçerli olacak.

Ne İsveç ne Norveç: Burası gerçekten Türkiye’de! Gidenler ayrılmak istemiyor
Ne İsveç ne Norveç: Burası gerçekten Türkiye’de! Gidenler ayrılmak istemiyor
İçeriği Görüntüle

Güçlü adalet sistemi, nitelikli ve alanında uzman hukukçularla mümkün

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda bu değişikliği değerlendirdi. Tunç, “nitelikli hukuk eğitimi” vizyonunun önemli bir bileşeni olduğunu belirttiği bu yenilikle ilgili, “Güçlü bir adalet sistemi, nitelikli ve alanında uzman hukukçularla mümkündür. 2025 YKS tercih sürecinde ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre, hukuk fakültelerinin kontenjanları azaltılmış ve başarı sıralaması barajı ilk 100 bine yükseltilmiştir. Bu adım, daha nitelikli hukuk eğitimi vizyonumuzun önemli bir parçasıdır.

Adalet sistemimize duyulan güveni de pekiştireceğine inanıyoruz

Adalet Bakanlığı olarak hazırladığımız Türkiye Yüzyılı’nın ilk strateji belgesi olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde de yer verdiğimiz bu hedef doğrultusunda, artık hukuk fakültelerine yalnızca başarı sıralamasında ilk 100 bin içinde yer alan adaylar kabul edilecek. Millet adına karar veren hâkim ve savcılarımızın, savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızın, daha güçlü bir donanımla yetişmesinin, adalet sistemimize duyulan güveni de pekiştireceğine inanıyoruz. Bu ideal doğrultusunda tercihlerini yapacak olan geleceğin hukukçularına şimdiden başarılar diliyorum ” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ