Türkiye'nin birçok bölgesinde kış, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla geçti. Bu durum birçok ilde olduğu gibi İzmir'de de barajların doluluk oranlarını olumsuz etkiledi.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, "Şehrin tamamına verilen suyun yüzde 35'ini barajlardan, yüzde 65'ini de yer altı kuyularından sağlamaktayız. Mevcut durumda bugün itibarıyla idaremiz tarafından metropol ilçelere günde ortalama 600 bin metreküp içme suyu verilip, bu miktarın 160 bin metreküpü Tahtalı Barajı'ndan, 90 bin metreküpü de Gördes Barajı'ndan temin edilmektedir" ifadelerini kullandı.

En kurak 3. dönemi yaşıyoruz

Tahtalı Barajı'nda an itibarıyla 2001 ve 2008 yıllarındaki kuraklık dönemlerinin benzerinin yaşandığını dile getiren Köseoğlu, "Son 25 yıl geriye doğru baktığımızda barajın en kurak 3'üncü dönemi. Yapılan hesaplamalara göre Tahtalı Barajı'nda 8-9 aylık ihtiyacı karşılayacak kadar su var. Gördes Barajı da bir o kadar önemli. Gördes Barajı'ndan da Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi vasıtasıyla 1 günde 90 bin metreküp su almaktayız. An itibarıyla Sarıkız İçme Suyu tesisimizde de günde bin litre saniye su alarak kuyuları dinlendiriyoruz" dedi.

Editör: Tuğkan Üsküp