İzmir Nevzat Güzelırmak Süper Amatör Lig 3. Grup'ta dün oynanan Sakin Şehir Seferihisarspor-İzmirspor maçı emniyetin sıra dışı bir uygulamasına sahne oldu.

Maçı izlemeye gelen seyircilerin bozuk para, çakmak gibi eşyalarının yanı sıra araba anahtarlarının da stada sokulmasına izin verilmedi.

Uygulama büyük şaşkınlıkla karşılanırken, çok sayıda futbolsever diğer tehlikeli maddelerle birlikte toplatılmak istenen araba anahtarlarını güvenle teslim edebilecek bir yer bulamadıkları için karşılaşmayı izleyemeden geri döndü. 

Karşılaşmayı İzmirspor 8-0 kazanırken, 14. hafta sonunda puanını 38'e çıkardı ve en yakın rakibinin 10 puan önünde liderliğini sürdürdü. Sakin Şehir Seferihisarspor ise 20 puanda kaldı ve 5. sıradaki yerini korudu.

Sosyal Medyadan Eleştirdiler

Uygulamaya tepki gösteren taraftarlar sosyal medyada da eleştiriler getirdiler. Taraftarların yorumlarından bazıları şöyle:

"Stadlara bozuk para almak yasak diyip içeride alışveriş yaptıktan sonra para üstünü metal para ile veren bir ülke yasağından ne beklenir hep saçma sapan işler.. kimisinin belki dolmuş parası kimisinin belki ekmek parası.."

"Arabasının anahtarını bu devirde, amatör bir maçta sahaya atacak adama ödül vermeniz gerekir."

"Tribünleri yıksınlar maçlara taraftar almasınlar onlar da rahatlasın biz de. Bu nedir ya. Sağanak Yağmurlu havada şemsiye içeri almıyorlar. Yakında telefon da almıyoruz derler. Güvenliği sağlayamıyorsanız Yapamıyorsanız bu işi bırakın gidin."

"Stada güvenlik kamerası koyarsın, yabancı madde atana kasten adam yaralamaktan dava açarsın ceza indirimi yapmazsın bu olay çözüme kavuşur. 3. dünya ülkesinde gibi aramaya gerek kalmaz."

"Çözüm basit aslında. Stadı alttan üstten ısıtmalı yapacaksın gelen seyirciyi de kapıda soyup sadece donla stada sokacaksin.. Hâlâ torpil meşale falan çıkıyorsa orasını bilemem. En fazla bunun için de girerken kolonoskopi yaparsınız oldu bitti..."

KAYNAK: Seferihisar Yeni Haber Gazetesi ve @izmirdesondakika

Editör: Duygu Kaya