Fenerbahçe'de, Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor müsabakası sonrası yaşanan olayların ardından bugün Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Sarı-lacivertliler, 2 Nisan Salı günü saat 17.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Genel Kurul Toplantısı yapılacağını duyurdu. Toplantıda dün oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımı'nın Süper Lig’den çekilmesi dahil konular görüşülecek.

Koç açıklama yaptı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Dün gecenin mağduru Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Fiziki saldırıdan kendilerini koruyan Fenerbahçeli futbolculardır. Ne olduğunu sorgulayan, endişe eden taraftarlarımızdır. Artık bu iş çığırından çıkmıştır. Fenerbahçe'nin bu ülkede gördüğü muamele daha fazla tahammül edeceğimiz muamele değildir. 3 Temmuz'da yaşananları biliyorsunuz, maddi manevi çok mağdur edildik. Ekonomik olarak herkesten öndeydik. Dün yaşananlara sadece futbol olarak bakmayın. Büyük resme bakın. Dünkü olaylar tamamen organizeydi. Federasyonun maçın devam etmemesi lazım demesi gerekiyordu. Rakibimizin siyasi ve bürokrasi gücünü biliyorsunuz, çekinmiş olabilirler. Bu maçın iptal edilmemesi olayın en büyük sorumlularıdır. 2 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurula gidiyoruz. Allah'ın izniyle yapmamız gerekeni yapmamız gerekiyor, kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım. Çünkü bunlar böyle devam edecek. Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige ineceğiz. Her gün ölmektense, bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Bu kararı alırsak bırakmam

Kongre üyelerine seslenen Ali Koç, "Gelin kulübümüzün yanında durun. Hep beraber karar verelim. Çünkü bu gidişat gidişat değildir. İstenen Fenerbahçe'nin kazanmaması, başarılı olmaması, hatta sahalarda yer almaması. 3 ay sonra bırakıyorsun diye düşünenler olacak. Biz bu kararı alırsak ben bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübün başkanı olarak tekrar Süper Lig'e çıkarır o zaman bırakırız." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA