Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in son haftasında sahasında Natura Dünyası Gençlerbirliği’ni konuk etti.
Papara Park’ta saat 20.00’de başlayan maçı hakem Atilla Karaoğlan yönetti.
Ligi üçüncü bitirmeyi garantileyen Trabzonspor; Onuralp, Salih, Ozan, Boran, Pina, Oulai, Bouchouari, Nwakaeme, Augusto, Umut, Onuachu ilk 11'iyle mücadele ederken Gençlerbirliği sahaya Ricardo, Hanousek, Zuzek, Goutas, Pedro, Dele-Bashiru, Tongya, Oğulcan, Metehan, Cihan, Traore ile çıktı.
Trabzonspor, rakibi ile hafta içinde oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda kalede Onana'nın yerine Onuralp Çevikkan, stoperde Nwaiwu yerine Ozan Tufan, sol bekte Lovik'in yerine Boran Başkan, sağ kanatta Zubkov'un yerine Augusto, Muçi'nin yerine de Umut Nayir görev yaptı.
Boran Başkan, Trabzonspor A takımında ilk kez ilk 11'de forma giydi.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
45. dakikada Traore attı, Gençlerbirliği öne geçti... Sol kanattan gelişen atakta Metehan ceza sahasına girdi ve son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Kale sahası üzerinde arka direkte yer alan Traore'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti ve durum 0-1 oldu.
88. dakikada Tongya attı, Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı... Sol kanattan gelişen atakta Abdurrahim topla birlikte ceza sahasına girdi. Kale sahası önüne çevirdiği topu Tongya tek vuruşla ağlarla buluşturdu ve durum 0-2 oldu.
90'+3. dakikada Metehan attı, Gençlerbirliği farkı üçe çıkardı... Sol kanatta Tongya'nın pasıyla buluştuğu topla ceza sahasına giren Metehan, son çizgiye indi ve sağına çektiği topla rakibinden kurtulduktan sonra dar açıdan direkt kaleye vuruşunu gerçekleştirdi ve top ağlarla buluştu ve skor 0-3 oldu.
Bu sonuçla Metin Diyadin'in öğrencileri puanını 34 yaparak küme düşme hattından kendini sıyırdı ve ligi 14. sırada tamamladı.
Fatih Tekke'nin öğrencileri ise 69 puanda kalarak sezonu 3. sırada noktaladı.




