İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ata, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirterek, bu tarihin azmin, özverinin ve vatan sevgisinin simgesi haline geldiğini ifade etti.

İzmir iş dünyası 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı
İzmir iş dünyası 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı
İçeriği Görüntüle

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek Cumhuriyeti geleceğin teminatı olan genç nesillere emanet ettiğini vurgulayan Ata, bu özel günün milli mücadelenin önemli bir hatırası ve gençler için güçlü bir ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Ata’nın mesajı şu şekilde:

“19 Mayıs 1919, tüm dünyaya örnek olmuş bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, küllerinden doğan bir milletin azminin, özverisinin ve vatan sevgisinin sembolü olmuştur.

Atatürk, Cumhuriyet ile sonuçlanan zaferin ilk adımı olan 19 Mayıs’ı gençliğe armağan ederek, yeni nesillere olan güvenini göstermiş, Cumhuriyeti geleceğin umudu olan gençlere emanet etmiştir. Bu nedenle Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağı olmaktadır.

İzmir Esnaf Teşkilatı’nın her ferdi de bu ortak bilinç içinde 19 Mayıs’ın 107. Yıldönümünü gururla ve sevinçle kutlamaktadır. Türk toplumunda birlik ve beraberliğin en büyük güvencesi olan esnaf sanatkarlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin kutsal değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerdir.

Cumhuriyetimizi yüceltmenin en önemli yollarından birisi, her zaman geleceğe bakan Atatürk’ün çizgisini takip ederek üretmek, ekonomiye ve halkın refahına katkı sağlamak olacaktır. Esnaf sanatkarlarımızın üretimde, hizmette, faaliyetlerinde çağın yeniliklerine, dijitalleşmeye ve teknolojiye uyumunu sağlamak da teşkilat yöneticileri olarak bizlerin asli görevidir.

Esnaf sanatkarlarımız Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği bilgili, modern gençleri yetiştirmek adına;

Dürüstlüğü, dayanışmayı, bilimi esas alan Ahi felsefesini kendilerine düstur edinerek, çırak-kalfa-ustaları yetiştirmekte, Türkiye’nin geleceğine katkı koymaktadırlar.

Gençlerin enerjilerinin ustalarının bilgi ve terbiyesiyle birleştiği üretken ve aydınlık yarınlara olan inancımızla;

Milletimizin bu güzel ve anlamlı gününü gönülden kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ