Ümit Kartal / İz Gazete - Örgütsüz işçilerde sendikalara ve sendikacılara dair oluşan ön yargıları ve güvensizliği kırmak üzere çalışmalar yürüttüklerini, bu anlamda sendika binalarını emekçilerin yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Torbalı’ya taşıdıklarını ifade eden Aksoy, sendikasız işçilere örgütlenme ve haklarını arama çağrısı yaptı.

Farklı konfederasyonlara bağlı sendikalar arasındaki rekabet nedeniyle de işçilerin örgütlenmesinin zorlaştığını anlatan Aksoy, mücadeleci sendikaların konfederasyon farkı gözetmeksizin omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun bu yılki 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlama kararına rağmen, İzmir’deki Türk-İş’e bağlı bir çok şubenin 1 Mayıs’ı bölmemek adına İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlamaya katılacağını ifade eden başkan Aksoy şunları söyledi: “Yıllardan beri 1 Mayıs’a sadece İzmir halkını değil, esnafı, komşumuzu, çocukları, öğrencilere de alanlara davet ediyoruz. Bu 1 Mayıs’ta da en azından savaşa ve ülkenin kötü gidişine ‘dur’ demek için, çalışma hayatındaki hem geçmişte hem de gelecekte gasp edilen haklarımızı durdurabilmek için tüm İzmirli kardeşlerimizi, emekçileri Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi