ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Tum Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube, son haftalarda yaşanan 'Yemek Hakkı Sorgulama' ile karşılaşan kamu emekçilerinin yaşadığı sorunu Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi önünde protesto etti ve yemek kartı taleplerini yineledi. 

Tum Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube adına açıklama yapan Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, Fuar'dan, Meslek Fabrikası'na, Halkapınar'dan, Oğuzlar'a, Adnan Saygun Sanat Merkezi'nden, Akdeniz Akademisi'ne kadar bir çok iş yerinde çalışan emekçinin yemek hakkının bulunmadığını ve yemekhane uygulamasının sorunu çözmekten uzak olduğunu söyledi. 

'YEMEK TALEBİ EŞİT OLMALIDIR'

Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci sonucunda bir sonuç elde edilemediğini, yemek talebinin eşit ve hakkaniyetli bir biçimde İzmir'in 30 ilçesindeki yüzlerce hizmet  biriminde çalışan emekçilerin sorununun ancak yemek kartı ile çözüleceğini savundu. 

'Tüm çalışanların erişebildiği, eşit koşullarda, ucuz, sağlıklı bir şekilde bu haktan faydalanmasından yanayız. Ve bu hakkın, şu ya da bu kesimin faydalandığı bir ayrıcalığa dönüşmesi halinde, emekçileri bölen bir uygulama haline razı değiliz. Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarındaki emekçiler yemek konusunda herkesin eşit ölçüde faydalandığı türden bir çözüme muhtaçtır. Bunun tek yolu yemek kartı verilmesidir. Bunun önünde herhangi bir yasal engel olmadığı, Sayıştay Temyiz Kurulunun 26/01/2016 tarih ve 2016-41378 sayılı kararı ile belirtilmiştir' dedi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde çalışan emekçiler de söz alarak yemek kartının tüm emekçilere uygulanması gerektiğini belirttiler. 

TUM BEL-SEN YEMEK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK

'Yemek, kreş, ulaşım', 'Sarı sendika istemiyoruz', Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimizi', 'İşte sendika işte Tum Bel-Sen' sloganları atılan eylemde son olarak 'Yemekhanelerin işleyişlerinin takipçi olup ve tüm kamu emekçileri için, gerçekçi bir hak ve kazanıma dönüşünceye dek bu sorunun tek akılcı çözümünün yemek kartı uygulaması olduğunu eylemli-faaliyetli bir mücadele ile göstermeyi sürdüreceğiz 'dendi.

Editör: Haber Merkezi