TUGAY CAN / İZ GAZETE - GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla yapılan Bayraklı Şehir Hastanesi’nin şantiyesinde çalışan Fikri Özdemir yaklaşık 1,5 metrelik bir yükseklikten düştü. Diz kapağı üç farklı yerden çatlayan Özdemir şantiyenin revirinde 24 saat bekletildi. Tüm bunlar yetmezmiş gibi şirket, Fikri Özdemir’in hastane masraflarını Özdemir ile ilgilenen işçi Mehmet Emin Çevik’e kesti. Ayrıca Çevik, bir süre sonra şirket tarafından işten çıkartıldı.

Konuyla ilgili gazetemize demeç veren İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası İzmir temsilcisi Berk Aktürk, sendikanın sürecin takipçisi olacağını söyledi.

‘MASRAFLARI İŞÇİDEN KESTİLER’

Gazetemize konuşan Mehmet Emin Çevik şirket tarafından tüm masrafların kendisinden kesildiğini söyleyerek, “Fikri’nin dizi üç ayrı yerden kırıldı. Şirket Fikri’nin tüm hastane masraflarını da benden kesti. Şirketle ve proje müdürü ile tartıştık. Proje müdürü ‘Bize bir iş yapmadınız bir de para mı istiyorsunuz’ dedi. Raporun gelmesini bekliyoruz. Ardından mahkemeye gideceğiz.” ifadelerini kullandı. Olayın üzerinden bir süre geçtikten sonra işten de çıkarıldığını söyleyen Çevik, şirketten davacı olacağını söyledi.

‘REVİRDE BİR ŞEYİN YOK DEDİLER’

Gazetemize konuşan Fikri Özdemir ise iki buçuk metrelik bir yükseklikten düştüğünü, akabinde şantiyenin revirine götürüldüğünü ancak kendisine ‘bir şeyin yok’ denildiğini söyledi. Özdemir, “Orada kimse bana bakmadı, 24 saat orada bekledim.” dedi.

‘BASTONLA YÜRÜYOR’

Mehmet Emin Çevik tarafından araba ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldüğünü kaydeden Özdemir, burada kendisine 10 günlük rapor verildiğini ve dizinin üç farklı yerden çatladığını ve doktor tarafından kendisine ameliyat olması gerektiğinin söylendiğini aktardı. Memleketi Diyarbakır’da ameliyat olduğunu söyleyen Özdemir, “ Ben şu anda çarşıya bile gidemiyorum. Baston kullanmak zorunda kalıyorum. Raporun çıkmasının ardından mahkeme yoluna başvuracağım.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi