İZ GAZETE - DİSK Emekli Sen Merkez Yürütme Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Veli Beysülen SGK’nın Cumhurbaşkanı kararnameleriyle kamu kurumları yargı denetiminden çıkarılmasını yeni rejimin şifrelerinden biri olduğunu belirtti.

MYK adina Genel Baskan Veli Beysülen’in yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük kurumlarından biri olma özelliğine sahip, SGK'nın yargı denetimi dışına çıkarılmasının, kurumun kaynaklarının kullanımında keyfiliğe yol açacağını iddia etti.

"SGK DENETİMSİZLEŞECEK"

SGK'nın Sayıştay denetiminin dışına çıkarılması ve denetim raporlarının açıklanması zorunluluğunun kaldırılmasının, gerek geçmişte prim ödeyen emeklilerin, gerekse bugün prim ödeyen milyonlarca çalışanın kendi primlerinin kimler tarafında, nerelerde, nasıl kullanıldığını bilme haklarının ellerinden alınacağı ifade edilen açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumunun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, yargı denetiminden kaçırılması, gayrimenkullerini yandaşlara peşkeş çekme hazırlığıdır. Dolayısıyla bu hukuksuzluğa karşı topyekün mücadeleyi yükseltmekten başka yol yoktur. Tüm emek örgütlerini, temsil ettikleri bu ülke emekçi halkının alınterinin karşılığı olan SGK'ya sahip çıkmaya ve ülke nüfusunun büyük çoğunluğunu yakın zamanda Sosyal Güvenlikten yoksun bıracak olan denetimsizliğe karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” dendi.

Editör: Haber Merkezi