Bir sigara fabrikasında üretim durdurarak eylem yapan işçiler dün polis zoruyla fabrikadan çıkarıldı. Bugün yeniden fabrika önüne gelen işçiler örgütlü oldukları DİSK/Gıda-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Seyit  Aslan ile birlikte açıklama yaptı.

 "Bu iş burada bitmeyecek" sloganları atan işçiler, fabrika önünde çadır kurarak direnişlerine devam etme kararı aldı. 

'ESKİ KOŞULLARDA DEĞİL'

"Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil işçilerin her türlü hakkı hukuku patronların iki dudağı arasında olan koşullarda değil, insanca bir ücret için örgütleniyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Aslan, "Bir kez daha söylüyoruz, işçilerle ve bizlerle oturup bu sorunları masada çözelim. Yoksa biz bu haklarımızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Fabrika önüne de direniş çadırımızı kuracağız" dedi. 

'TEŞHİR EDİLECEK'

Önümüzdeki Salı günü  İzmir Çankaya'daki şirket önünde açıklama yapacaklarını duyuran Aslan, ayrıca İstanbul'daki şirket önünde de basın açıklaması yapacaklarını ifade etti. Aslan, "Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa'daki emek örgütleri de bunlarilı teşhir edecek" dedi. 

'YANILDIKLARINI GÖRECEKLER'

"İnsanca, onurluca çalışmak ve çocuklarımıza kaygısızca bakabilmek istiyoruz" diye konuşan Aslan,  " "Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler" diyerek son olarak DİSK yönetim kurulunun ve Genel Başkanının dayanışma mesajlarını iletti. 

Editör: Haber Merkezi